Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Missä olet MOTIVAATIO?
15.02.2016 11:04

Tammikuussa salien seinät pullistelivat. Jokainen uudenvuodenlupauksen lunastaja oli treenaamassa. Ainakin tosi monta kertaa viikossa. Vyötärönympärystä ja hauista mitattiin. Painot kolisivat ja ryhmäliikuntatuntien lattia tömisi. Innostus oli huimaa. Hengästytti ja välillä kivisti, mutta nyt pysyttiin päätöksessä!

Sitten tuli helmikuu. Tuli oksennustauti. Tuli influenssa. Ja sitten se jäi! Heiiiii, minä huutelen sinulle! Missä olet? Mihin innostus jäi? Tule takaisin, tämä on edelleen yhtä mukavaa ja muistatko olon treenin jälkeen? Muistatko, miten mukavalta tuntui palata salilta tai lenkiltä kotiin hikisenä, mutta suorittaneena. 

Ja jossain vaiheessa verenmaku ehti jo muuttua mukavuudeksi tai ainakin muvakuusalueelle, eikö!

Kaiva takaisin motivaatio. Muista, mikä sai sinut valitsemaan hiihtämisen, juoksun, kuntosalitreenin tai ryhmäliikunnan. Sulje silmät ja muistele, miltä onnistuminen tuntui. Miten sydän sykki ja hengästytti, mutta tuntui samalla huimalta, kun huomasi jossain vaiheessa, että selviää. Kolmen, neljännen kerran jälkeen sitä vähän jo odotti. Ja nyt juuri kun se alkoi sujua, tuli se flunssa. Älä anna periksi! Ota taas fiiliksestä kiinni ja jatka siitä, mihin jäit! Tai melkein siitä, mihin jäit. Ja löydä ilo ja elämänmakuinen treeni uudelleen!

Jos sairastit pitkään, muista, että silloin pitää antaa pidemmästi aikaa toipua. Kaksi kertaa sairastamiseen kulunut aika voi olla sopiva aika toipua. Silloin olet varmasti kunnossa. Ja aloita maltilla. Älä vaadi samaa, mihin pystyit ennen sairastumista. Kuulostele. Ja löydä ilo uudelleen!

Eli tee suunnitelma uudelleen:

  • Lisää liikuntaa viikkoihin vähitellen - ei sitä viittä kertaa heti tuosta lonkalta. Vaan aloita pienestä. Ja jos vaikka ensi viikolla sitten 3 kertaa viikossa.

  • Valitset lajit tai tunnit sen mukaan, mikä maistuu.

  • Muistele taas niitä fiiliksiä, mitä tuli ryhmäliikuntatunnilla, Zumbassa, lenkillä tai vesijuoksussa.

  • Ja järjestelet viikko-ohjelman taas perheen aikatauluun sopivaksi - ota mukaan aamutreeniä, jos sen aikatauluttaminen on helpompaa! Mutta suunnittele. Tee vaikka lukujärjestys jääkaapin oveen. Ja toteuta sitä. Jos joku päivä ei natsaa, vaihda sen tilalle joku muu. Käy haukkaamassa happea vaikka reippaalla kävelylenkillä tai vesijuokse.

Älä päästä innostusta nyt karkuun, vaan nappaa se takaisin ja jatka! Me täällä ryhmäliikuntasalilla ollaan vastassa ja otetaan sinut taas ilolla mukaan - samoin siellä ladullakin! Nähdään siis :)

lisää kommentti:

Nimimerkki:
Kommentti: