Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Lumoava talvi
14.01.2015 14:46

Talven taika saa minut kyllä valtaansa aina lumen sataessa. Se pehmeys ja äänettömyys, se kaiuttomuus ja pakkasen tuoksu. Narskuvat askeleet, pöllyävä lumi, taipuvat puut. Sinisen taivaan ja valkoisen puhtaan lumen yksinkertainen kauneus. Vähäinen värien määrä sopii yksinkertaisista asioista pitäväle hyvin. Ja hiljaisuus. Kyllä, minä olen talvi-ihminen, eikä se muutu hellekesistä tai etelänmatkoista.

Talvi on myös pukeutumiskysymys. Ette näe minua liikkumassa talvella farkuissa ja saapikkaissa. Toppahousut, kunnon talvilenkkarit, joissa on lumenpitävä varsi ja vielä lämmin, löysä pipo ja kunnon kinttaat. Niin pukeuduttaessa ei niinkään tule mietittiä, miltä sitä näyttää, vaan enemmän sitä, miltä tuntuu. Ei haittaa tuiskuava lumi tai paukkuva pakkanen, ei juuri vetinenkään lumi. Siis pukeutumiskysymys ja joka päivä!

Olen päivätyölomalla, joten päivisin on varattava siirtymisiin aavistus enemmän aikaa, jotta ne voi tehdä aistien ja kävellen. Nautisella valkoisesta hangesta ja nipistelevästä pakkasesta, jolla on ihan oma tuoksu. Minullakin on punaiset posket ja pipon alla painunut kampaus, mutta nyt se ei haittaa. Nautiskelen kävelemisestä ja harkitsen pyörään nastojen laittamisesta.

Hiihtämään en vielä ole ennättänyt. Mutta luotan, että ehdin. Voitelumestari voitelee perinteisen sukset ja pääsen liitelemään hangilla kuin Helena Takalo tai oikeasti Hilkka Riihivuori konsanaan. Minun lapsuuteni urheiluihanteet Juha Miedon lisäksi. Nyt viikonloput on joutunut käyttämään palautumiseen, sillä viikottainen liikuntamäärä alkaa olla jo sen verran kilpaurheilijatasoista, että lihakset tarvitsevat jo useamman päivän palautuakseen - ehkä sellaisen hiljaisen palauttavan lenkin saisin viikonloppuna tehtyä... Ja ei, minä en hiihdä kovaa, ellen halua! Numerolappujen aika on ohi ja uskallan hiihtää myös hiljaa, voitte koettaa :) Minut saa ohittaa!

Lumi-ihastelun lisäksi on ollut ihanaa tehdä PT-töitä, suunnitella FitFactoryn talvea ja sen ohjelmaa, kutsua henkilökunta kokoon, hankkia uusia ja välttämättömiä tarvikkeita... sitä tavallista, mihin nyt on loman ansiosta enemmän aikaa keskittyä. Ja on ollut ihana saada myös ideoita! Joku kaipaa ehdottomasti ryhmää, joka sitä ja tätä. Kaikkea voidaan kokeilla :) voit siis nykäistä hihasta ja ehdottaa rohkeasti.

Nautihan talvesta sähkökatkoksista ja lumitöistä huolimatta - joskus niilläkin on hyviä seurauksia!

lisää kommentti: