Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Ostatko onnea?
16.10.2019 17:06

Voiko klikkaamalla ostaa onnea?Hyvinvointi- ja liikunta-alan ihmisenä minusta tuntuu, että sosiaalinen media erityisesti pullistelee makeita kuvia, tarjouksia ja tyrkkyjä keto-dieeteistä, trikoista, hyvinvointilomista, treenihaasteista ja vaikka mistä. Näkyvätkö ne sinulle?

 

 

Iloiset, treenatut kehot myyvät unelmaa onnesta

 

On toki mukavaa nähdä treenattuja, iloisen näköisiä ihmisiä hymyilemässä some-kuvissa ja markkinoivan kasvoillaan ja vartaloillaan milloin mitäkin. Mutta nyt se herätti ajatusleikin. Siis oikeasti kuvien tehtävänä on edistää kyseisten tuotteiden myyntiä. Mutta, mitä kuvat meille viestivät? Ne viestittävät, että ostamalla tai osallistumalla tähän sinäkin voit näyttää tältä. Siis siltä kivalta parikymppiseltä hymyilevältä, lihaksikkaalta tyypiltä, onnelliselta.

 

Klikkaamalla uutta elämää

 

Sitten menet illalla suihkuun ja katselet selluliittireisiä tai puristelet mahamakkaroita ja päätät, että nyt! Nyt on aika päästä näistä eroon ja aloittaa uusi elämä. Palaat some-mainosten maailmaan ja klikkaat ratkaisun. Sijoitat isolla työllä ansaitut palkkaeurot asiaan, jolla ajattelet pääseväsi tavoitteeseen. Oli se sitten superhaaste, treeniohjelma, trikoot tai superpilleri, se lupaa sinulle sen uuden elämän.

 

Sitten posti tuo tilatun ja uusi elämä alkaa. Jos uudet juoksutrikoot saavat sinut lenkille vielä kolmen kuukauden päästäkin, on raha sijoitettu juuri oikein. Se on saanut sinut liikkumaan tavoitettasi kohden monta kertaa viikossa ja siitä on tullut uusi elämäntapa, joka vie kohti tavoitettasi.

 

Näinkö siinä käy? Valitettavasti ei kaikille. On myös niitä, jotka tilasivat ihanan uuden elämän vaaleanpunaisessa paketissa ja kun kuusi viikkoa on mennyt, valuu kova työ hukkaan, kun se vanha arki palaa takaisin. Ne hirmuisella tuskalla pudotetut kilot tai se hyvin startannut alku tyssää johonkin pienen arjen asiaan. Eikä sitä saa palaamaan vaikka, mitä tekisi! Hyvästi onni ja autuus...

 

Ja tilattu uusi elämä saattaa hyvin onnistuakin. Saatat hymyillä joulukuvissa juuri sen 7 kiloa hoikempana kuin halusitkin. Mutta, mitä sitten! Tunnetko olosi nyt onnelliseksi ja tyytyväiseksi? Vai tuntuuko se oikein miltään? Nimittäin aika usein kuvitellaan, että kun olen 65 kiloinen tai kun olen saanut sen persikkaapeffan, elämä hymyilee ja maanantait tuntuvat aivan erilaisilta. Mutta se ei aina mene niin. Hetken nauttii saavuttamastaan ja sitten sen tuoma ilo haalenee ja lakkaa olemasta. Eihän paino tai lihakset oikeasti tuo onnea. Tai iloa juuri tästä lokakuisesta hetkestä, jolloin aurinko saa keltaiset lehdet säkenöimään ja läikehtimään. Se onnin on oikeasti juuri tässä ja nyt. Se pitää oivaltaa. 

 

 

Siis mitä?

 

Saako joku ulkonäköön liittyvä seikka sinut oikeasti onnelliseksi? Mitä, jos se onni tuleekin jostain muualta? Mitä, jos se, että osaa nauttia hetkestä tai pysähtyä asioiden äärelle ja toteuttaa niitä ajatuksella onkin sitä onnea? Joulun tai syysloman voi suorittaa - kyllä. Mutta onnellisemman ajan saa ehkä kuitenkin tietyt reunaehdot täyttävä, väljempi eläminen, ei täydellisyyteen pyrkivä suorittaminen.

 

Jos kuitenkin terveelliset elämäntavat ovat sinulle merkitykselliset. Haluat oikeasti ja todella pudottaa painoa ja välttää vaikkapa uhkaavat sairaudet tai löytää sopusoinnun oman kehosi kanssa. Valitse tietysti upea uusi elämäntapa, mutta toteuta sitä maltilla ja löydä asiat, joita tekemällä tavoitteesi lähestyy, mutta jotka jo itsessään tuottavat iloa. Lenkillle lähtö tuottaa hyvää oloa ja iloa tai kotijumppa saa hymyn huulille koko päiväksi. Tee ihmeessä! Mutta älä syö salaattia vain siksi, että on pakko. Valitse asioita, jotka vievät kohti tavoitetta, mutta joista oikeasti pidät! Se on tärkeää, jos mielit saada ihanne-elämän koko loppuiäksesi. 

 

Nauti matkasta, nauti perustekemisestä

 

Uudet jumppatrikoot eivät siis tuo sitä mainostyyppiä tilallesi, mutta ne voivat innostaa liikkumaan. Vaikka ostat unelmaa, osta myös iloa matkasta. Nauti treenistä tai haasteesta, älä vain lopputuloksesta!

 

 

lisää kommentti: