Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Uusi vuosi suunnitteluttaa
09.12.2015 20:55

Olen istunut koneella suuren keittiönpöydän ääressä koko päivän. Istunut ja naputellut. Selkä, hartiat ja pää takuulla ei niin ergonomisessa asennossa kuin, mitä normaalisti työpisteensä ääressä tulisi istututtua. Mutta kun näppäimet on olleet kuin tulisia. Tekstiä on tullut, tuupannut sellaista vauhtia, että se on ollut kiire saada näytölle saakka. Pyykkikone pysähtyi, nopea vaihto kuivuriin, osa telineelle ja taas jatkuu. Ruokaa ja kahvia ja taas ajatus lentää.

Nämä uudet suunnitelmat saavat koko kropan intopiukeaksi! Todellakin. On tehty sopimuksia, suunnitelmia, hankintoja ja punnittu vaihtoehtoja. On saatu aikaan uutta ja parannettu vanhaa. Ihan kohta tekin kuulette, mitä kaikkea uutta ja loistavaa on luvassa!

Tänään on kasattu talven kuntoilijan Triathlon-koulu ja ihan pian saan senkin naputeltua. Tässä kohtaan voit jo käynnistää pohdiskelun siitä, olisiko se kenties juuri sinun juttusi tulevalle talvelle. Olisiko kesän triathlon-tapahtumista joku, johon kentien kutkuttaisi osalistua? Tai olisiko kestävyystreenin ohjelmoitu harjoittelu tälle talvelle juuri SE juttu? Tai uimaopetus? Pohdiskele vielä rauhassa, kohta se putkahtaa esille ja sitten sen tietävät kaikki!

Ja mitä kaikkea muuta uutta? Tulossa on uusia tunteja, ihan upouusia, innostavia ja kiehtovia. On uusi yhteistyökumppani, jonka myötä FitFactory saa taas jotain ihan uudenlaista liikettä aikaseksi.

Uudet nettisivut alkavat olla sisällönkin osalta valmiit. On pohdittu uusia tuotteita ja nyt ne löytyvät myös näiltä nettisivuilta! 

Ja sitten on tulossa tarinoita? Minulla on ollut ilo tehdä töitä ihanien ihmisten parissa ja muutama upea tarina siellä odottaa kertomistaan! Pian saat sinäkin saat lukea ja iloita mukana.

Ja tänään pääsin itsekin ryhmäliikuntatunnille. Ja jestas, että minä tykkäsin! Emma oli suunnitellut upeita ja ah, niin tehokkaita liikkeitä, jotka tuntuvat huomennakin... Käy kurkkaamassa FitFactoryn YouTube-kanavalla, miltä se tunti näyttää, sillä se todellakin tuntuu :)

 

lisää kommentti:

Painonhallinta ja joulu
01.12.2015 12:14

Pohdittiin tuossa painonhallintaryhmäläisten kanssa erilaisia strategioita selvitä joulusta ilman uimarengasta vyötärön ympärillä - tai ainakaan suurempaa kuin nyt. Ehkä kaikkein armollisinta on muistaa perusfakta:

Ei ole niin suurta merkitystä, miten syö joulun ja uudenvuoden välillä, kuin miten syö uudenvuoden ja joulun välillä.

Helpottiko? Ei meidän kenenkään painonhallinta tai keho muutu muutamassa päivässä! Ei se ime jouluna 6 kiloa ylimääräistä painokiloa, jos et nyt ihan ihmeitä tee! Ja toisaalta. Keho toipuu neljässä päivässä - eli se tasoittaa sen poikkeustilan (vaikkapa sen herkuttelun) noin neljässä päivässä! Eli nyt voi taas hengittää, eikö?

Nauti jouluisista ruuista, kahvittele, juo glögiä. Muista kohtuus - myös konvehdeissa. Täytä lautanen joulunakin lautasmallin mukaan, myös santsikierros ja muistutuksena tässä: laatikot lasketaan samaan perunan ja pastan kanssa, eli tässä tapauksessa täytä lautasesta puolet salaateilla, joita joulupöytäänkin usein katetaan monenlaisia. Syö lihaa, maistele ja ihastele! Syö rauhassa ja nautiskele kiireettömistä aterioista. Jouluna kuuluu ja saa herkutella, mutta sinun ei tarvitse yksin tyhjentää pöytää :) Ja tulee se arki joulunkin jälkeen - sehän alkaa itseasiassa 28.12. joten siihenkin voi vetää viivan ja päättää, että joulurusinat riittää nyt. Ja taas toisaalta, muista jouluaikaankin syödä säännöllisesti. Välipalaksi käyvät punaiset ja kiiltävät jouluomput ja muut hedelmät ja hedelmäsalaatit. Ja jos teillä on tapana tehdä lounaaksi riisipuuroa tai kinkkuvoileipiä ja syödä joulupäivällinen illalla, sekin käy, kun pitää kaikesta huolimatta ateriavälit kohdallaan. 

Joulusuklaa on ärsyttävää! Sitä kun kaikki ostavat, tuovat, antavat ja sitähän myös syödään. Kauheita määriä. Kurkkaa konvehtirasian kyljestä paljonko yksi konvehti sisältää kaloreita, muunna se juoksu- tai kävelylenkiksi ja mieti, onko se sen arvoista!

Ihanaa joulunodotusta ja punaposkisia omenoita!

lisää kommentti: