Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Kuntosalin kynnys
20.03.2014 10:48

Joku aina silloin tällöin kaupan kassajonossa sanoo, että kuntosalin kynnys on niin korkea. Ettei sinne uskalla mennä, vaikka se on niin hieno. Laitteet näyttävät pelottavilta ja oudoilta, eikä voi olla ihan varma, miten päin niihin istutaan. Olen kuullut! Tuntuuko sinusta siltä?

Olen nyt käynyt salilla useita kertoja viikossa innostuneiden, motivoituneiden ja rohkeiden naisten kanssa. Näille naisille kuntosalin kynnys on tasan yhtä korkea kuin vessan. Tai keittiön. Sinne jäävät naulakkoon päällysvaatteet ja kassi pukataan lukolliseen lokeroon. Korttia vilautetaan ovelle. Ja astutaan sisään. Ihan ilman korkeaa kynnystä.

Salilla naiset kävelevät rohkeasti kanssatreenaajia tervehtien soutamaan tai pyöräilemään alkulämmittelyksi. Ja kun pieni lämpö on hiipinyt kehoon siirtyvät tutulle kierrokselle. Kierroksella on 8-10 tehtävää ja ne etenevät joustavasti. Hiki puskee otsatukan alta ja välillä kasvoilla käväisee irvistys. Vesipaussin jälkeen matka jatkuu seuraavalle kierrokselle ja vielä viimeisellekin. Eikä kukaan näe mistään, että ovat salilla vaikka viidettä kertaa ikinä. Siis treenitien alkutaipaleella. Mutta näyttävät siltä, kuin viettäisivät salilla rutkasti enenmmän aikaa kuin reilun 45 minuuttisen viikossa!

Näitä naisia olen tavannut nyt jo aika monen kuntosalikurssin merkeissä. Eikä se ensimmäinen tai toinenkaan kerta ollut aina helppo. Takuulla suurin liike oli tuoda itsensä sinne salille. Siitähän se sitten menee kuin juna. Ihailen teitä! Rohkeasti mukaan treenaamaan ja löytämään liikkumisen iloa siitä salitreenistä. Eihän kaikkien keholle sovi hurja hikitreeni, mutta ei kevyiden painopakkojen heiluttelu olemattomin painoinkaan. Nämä naiset tietävät, miksi laittavat jalkaprässin painopakkaan tietyn painomäärän ja miksi tekevät sen toistomäärän, jonka tekevät. Näiden naisten ei tarvitse viettää salilla koko iltaa tai kaikkea vapaa-aikaa, vaan he voivat hyvin tehden sen treenin, mihin ovat sitoutuneet. Eikö kuulosta aika kivalta?

Nautin siitä, että aina silloin tällöin joku innostuu. Enemmän tai vähemmän. Mutta niin, että tietää, että tämä on hvyäksi ja sinne salille on syytä mennä ainakin kerran viikossa - myöhemmin ehkä useamminkin. Iloitsen siitä, että joku löytää avun käsityöihmisen vaivoihin tai lisää potkua juoksutreeneihin. Iloitsen ja nautin siitä, kun innostutte! Jatkakaa. Pitäkää kiinni suunnitelmastanne. Tavataan taas! Huhtikuun ryhmä käynnistyy jo ihan pian :)

 

 

lisää kommentti: