Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Lenkkarit ja maastaveto
12.04.2015 18:03

Päivitin puhelimeeni juoksuohjelman. Olen huomannut, että ohjelman toteuttaminen sopii itselleni paremmin kuin tuntumaan luottaminen. Tarvitaan joku kalenteriin merkitty ohjelma tai jääkaapin oveen sinitarralla kiinnitetty harjoitusohjelma. Muuten jonkun illan treenien jäljiltä muistuttavat lihakset jäävät ulkoiluttamatta.

Kevätaurinko saa lenkkarin pohjat kutittelemaan. Tekee mieli sovittaa treenihousuja ja päästä tuulettelemaan ajatuksiaan ulkoilmaan. Ja kyllä se tekee hyvää! Oma ohjelmani on kuukausien mittainen ja se alkaa - kuten juoksuunlähdöt aina - maltillisesti ja vähän kerrallaan. Minä en ole niitä, jotka pistävät paljon pyöräilleen talven jälkeen tennarit jalkaan ja kirmaa 10 kilometrin lenkille henki pihisten ja veren maksu suussa. Aloitan pienissä erissä. Viime viikolla vähän jäykkiä jalkoja verrytellen ja nyt kiertotietä salille ja takaisin juosten. Happi kulki ja ilma tuoksui juuri sille, mille sen pitääkin. Vähän hymyilytti. Salilla maastavetoja, yhden jalan kyykkyä ja yläkehon treeniä ja niillä jaloilla juosten kotiin. Vähän ehkä jäykäsi mutta juosten.

Siitä se taas lähtee. Kännykkäsovellus muistuttaa lyhyistä lenkeistä. Sovellus huolehtii myös siitä, että lenkkeilyllä on tavoite ja että sitä toteutettaessa siihen tavoitteeseen myös pääsee. Tulee vielä pidempiä lenkkejä. Tulee intervalleja, vauhdikkaita vetoja tulee mäkijuoksua ja erilaisia juoksuharjoitteita. Lähes vuoden tauon jälkeen ne tuntuvat taas aika kivoilta. Koko juokseminen tuntuu aika mukavalta. Ainakin tämän päiväisen kolmen kilometrin lenkin jälkeen. Arvaat varmaan, että juuri niin se juoksun koukuttavuus säilyykin, juostaan vähän vähemmän, kuin mihin pysyisi ja vähän hiljaisemmalla vauhdilla kuin, mitä jaksaisi, sillä saa sen kutkutuksen säilymään :) Ei veren makua suussa, vaan se tunne, että olisi tehnyt vielä vähän enemmän, vielä vähän kovempaa!

Juoksukouluissa pääset sohvanpohjalta viitoselle, jos haluat! Ja jos porukka innostuu, laitetaan tähtäin kesän upeisiin juoksutapahtumiin ja lähdetään rämisevällä porukalla matkaan - juoksumatkalle!

lisää kommentti: