Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Tuloksia!
28.04.2017 09:31

Tänä keväänä on saatu aikaan tuloksia! Meillä treenanneissa ryhmissä, PT-asiakkailla ja ihan tavallisilla kuntosalitreenaajilla on ollut iloisia uutisia. Joku on nykäissyt hihasta kaupassa, toisen kanssa on istuttu pitkään pukuhuoneen jakkaralla. Tuloksista siinä on puhuttu.

Motivoivaan treeniin auttaa monesti tavoitteen asettaminen. Se voi olla etäällä ensi vuoden juhannuksessa tai ihan tässä lähellä. Se voi olla tavoitehousut, mittanauhalla mitattava, puntarin lukema tai aivan joku muu. Monesti tavoite saattaa liityä myös tulokseen treenissä - viiden kilometrin juokseminen, 10 leukaa tai miesten punnerrus. Voihan se olla myös nostaa penkistä 100 kg, juosta maraton tai pysyä lankussa minuutti. Mitä vain!

Miksi sitten ihan tavallisena kuntoilijana asettaisin tavoitteen? Jos se motivoi! Jos se saa sinut lähtemään lenkille räntäsateessa rapa roiskuen tai hilautumaan aamuSPINNIin klo 6.30 tai raivaamaan kalenteriin tilaa kahdelle kuntosalitreenille kiireiseen ja aikataulutettuun perheenäidin arkeen. Se!

Monelle liikkuminen on rennonpaa. Ihan ilman sen kummenpia tavoitteita liikkumista. Ja silloin, kun siitä liikkumisesta tai terveellisestä syömisestä on tullut tapa, ei välttämättä kaipaa motivointia tai tavoitteita. Mutta siinä vaiheessa, kun se ei vielä ole itesestäänselvyys, tavoitteesta on apua!

Nyt on ollut ilo nähdä, miten niitä tavoitteita on saavutettu! Yksi on kiristänyt vyötä 4cm, toinen vetänyt 8 viikkoa HIITiä torstaisin ja hanskaa nyt miesten punnerrukset. Kolmas kertoo iloitsevansa siitä, miten on saanut itsensä liikkeelle monta kertaa viikossa ja salitreenistä on tullut ystävä, ei vihollinen. Monelle se liikkuminen on tuonut hyvää unta, hyvää oloa ja energistä eloa. Sitä, mitä liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta tuleekin. Kertokaa niistä saavutuksista, jakakaa niitä! Siitä tulee ihan sairaan hyvä mieli! Ja kun sen sanoo ääneen, sen tajuaa itsekin. Ymmärtää, että hitsiläinen sentään, sehän onnistui! Ja nauti niistä tuloksista. Vaikka joskus kävisi niin, että se jäisi viittä vaille, nauti silloinkin siitä, mihin saakka ole JO päässyt. Vielä ehtii enemmänkin, jos se vielä tuntuu tavoittelemisen arvoiselta. Mutta iloitse nyt, äläkä hyvä ihminen jätä sitä nyt, vaan jatka!

 

 

lisää kommentti:

Mikä BOOTCAMP ja mikä Kadonneen vyötärön metsästys -kursseja kohti tavoitetta
03.04.2017 13:49

Vielä lumen peittäessä maata, me naiset treenataan. Meillä on tavoitteita. On motivaatiota ja asenne kohdallaan. Startattiin BOOTCAMP -ryhmä ja käynnistettiin Kadonneen vyötärön metsästys. Mitä ne ovat? Kerronpa sinulle lisää! 

BootCamp on ihana 8 viikon treenijakso, jota toivottavasti kaikki ryhmään lähteteneet jatkavat vielä sen jakson jälkeenkin! Ohjelmoitua viikottaista treeniä, joista kaksi toteutetaan yhdessä. 

Toinen treeneistä on kehonpainolla toteutettava HIIT-harjoitus eli intervallitreeni. Punnerruksia, vatsisksia, hyppyjä ja hengästystä. Ja sitten tauko, jolloin syke laskee. Ja taas uudelleen ja uudelleen. Hikoiluttaa, hengästyttää, naurattaa ja väsyttää. Mutta olo treenin jälkeen on loistava! Voi onnitella itseään, että jaksoi ja selvisi taas pykälän helpommin kuin edellisellä kerralla. Ja se jos joku kyllä motivoi. 

Viikon toinen yhteistreeni tehdään juosten. Oletuksena on, että jokainen ryhmäläinen juoksee toisen treenin itsekseen ja se saakin sitten olla ihan peruskestävyyslenkki kaikessa rauhassa, sillä yhteistreeni ei sitä ole! Siinä taas pyritään löytämään hyvää juoksutekniikkaa ja pykäämään juoksuvauhtia niinikään intervalleilla tai vauhtileikittelyillä tai miksi niitä sitten haluaakin kutsua! Juostaan kuitenkin lämmittelyn jälkeen nopeita pätkiä vähän erilaisia harjoituksia käyttäen. Motivoivaa ja hauskaa - meillä ainakin! 

Tällä jaksolla jokainen löytää lisää iloa juoksemiseen, tavoitteita ja löytää myös ryhmässä treenaamisen ilon, sillä moni ryhmäläinen on ollut BootCampissa mukana aiemminkin. Kevyttä askellusta ja iloa - tavitseeko muuta tavoitellakaan? 

Kadonnutta vyötäröä etsitään 10 viikkoinen. Harjoitusohejlmaan kuuluu työkirja, johon täytellään aloitustietoja ja tavoitteeseen liittyviä asioita, sieltä löytyvät myös ruokavalio ja kuntosalitreeniohejlmat sekä täytettävät treenipäiväkirjat ja muuta hyödyllistä. 

Ryhmässä liikutaan kaksi kertaa viikossa yhdessä, muut kerrat jäävät itsekseen toteutettavaksi. Kuntosalitreeni on tehokasta ja sitä on mukava harjoitella yhdessä! Syöminen taas haastaaa aina, mutta vaaka ja mittaukset kertovat, onko suunta oikea! 

Tämän kertainen ryhmä on antanut palautetta: vyötäröltä on kadonnut senttejä - toisella 4 toisella 7, kiloja on karissut ja viime syksyltä tiukat tuulihousut solahtivat jalkaan! Eli suunta on löytynyt ja nyt sitä vain ylläpidetään jatkossakin. Kun tavoite on saavutettu, sitten löydetään on kultainen keskitie, jota jatkamalla tavoitteessa myös pysytään! 

Loistavia ryhmiä ja rohkeita naisia, jotka uskaltavat yhdessä ja erikseen toteuttaa liikkumistaan kohti tavoitetta! Tuloksia, yhdessätekemisen iloa ja hyvä henki - niitä meillä on!

 

 

lisää kommentti: