Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Juoksukoulujen kuvasaldoa
10.06.2014 16:44

  

Juoksukoulut ykkönen ja kakkonen treenasivat huhtikuun lopulta kesäkuun alkuun. Kummallakin ryhmällä oli yhdet juoksutreenit viikossa, muutoin treenailtiin ohjelman mukaan omaehtoisesti. Toinen ryhmä aloitti juoksuharrastuksen - maltilla edettiin siihen, että juostiin porukalla tavoitteena ollut viitonen. Ryhmä kakkonen lähti siitä, että viitonen taittuu ja tavoitteena on kymppi. Molemmat ryhmät pääsivät tavoitteisiin ja loppulenkit suoritettiin kesän upeina, aurinkoisiva päivinä.

Koko juoksukoulun huipennuksena oli mahdollisuus osallistua Nice Run tapahtumaan 9.6. Pietarsaaressa. Loistava, riehakas ja hauska reissu tehtiin Timo Mariaporin kyyditsemänä, pienessä tihkusateessa. Kaikki juoksivat reitin, joka kulki hauskasti pietarsaarelaisissa ranta- ja omakotitalomaisemissa. Tapahtumassa nähtiin myö Hunksit ja jumpattiinkin. Juoksun jälkeen tarjoiltiin piknik. Tässä kuvasaldoa!

 

 

lisää kommentti:

Onkimisen aika
01.06.2014 20:54

Joskus treenivikko seuraa toinen toistaan. Ilman kevennettyä väliviikkoa, ilman suuriakaan taukoja. Keho tuntuu jäykältä ja väsyneelta, eikä mielikään aina silloin parhaalta sekään. Treenaamaan lähteminen ei tunnukaan siltä, että pääsee treenaamaan, vaan siltä, että on pakko mennä. On jalkapäivä. On pitkän lenkin päivä. Eikä siitä mitään flowta seuraa - ei todellakaan. Entistä väsyneempi keho ja mieli.

Päästä välillä kroppa lepäämään. Päästä treenikierre katkolle, katkaise putki. Jos olisin sun valmentaja tekisin ohjelman, jossa erilaiset viikot seuraavat toisiaan - välillä treenattaisiin rankasti, mutta sen jälkeen tulisi aina kevyt jakso. Niin ohjelmoitaisiin koko vuosi. Niin, että saataisiin se kunto piikkiin just silloin, kun on sen aika. Tavoitehan voi olla mitä vain maratonin ja viitosen juoksemisen väliltä. Siihen ei yllä, jos ei yhtään jaksota treeniä. Piiskaa ja välillä kevennä.

Oma kroppa kertoo kyllä, miltä siitä tuntuu, jos sitä kuuntelee. Se voi viestiä kivuilla tai jumeilla, että lähde tyttö välillä kalaan! Pistä mato koukkuun ja istu. Istu ja ihaile veden välkettä ja siihen heijastuvia väreileviä pilviä. Tunnet jonkun joka treenaa aina. Ei lepää ikinä. Se pakollinen lepopäivä tulee jostain viikkoon, mutta muuten vaan treenaa. Tai treenaa ja sairastaa. Tai treenaa ja kärsii milloin mistäkin vaivasta. Päätä, ettet sinä ole sellainen! Valmenna itseäsi niin, että jaksotat treenaamista. Aina ei voi harjoitella täysillä. Tai jos harjoittelee - ei oikeasti tiedä, mitä se täysillä treenaaminen on!

Ei voi mennä aina maksimilla. Ei juosten. Ei salilla. Ei jumpissa. Välillä taukoa tai huolenpitoa omasta kehosta. Siinä samassa kropassa kun pitää koko elämänsä elää, sitä pitää kohdella hyvin. Antaa sille välillä kehitävää harjoitusta, mutta suoda lepoakin. Tarviiko sanoa, että lihas kehittyy levossa? Sillä niin se menee. Treeni hajottaa, mutta sitten korjaa. Ja jos harjoittelu on jaksotettu, keho korjaa itse itseään entistä vahvemmaksi. Siihen kehitys perustuu. Mutta nyt kesällä, ota välillä onki ja mene kalaan!

 

 

lisää kommentti: