Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Kesällä kuntosalille
19.06.2019 17:54

Tuttu sali ja tutut jutut - vai onko sittenkään?Jos kuntosali on tuttu ja sen käyttäminen kuuluu harrastuksiin, ei sitä tulisi varmasti edes ajatelleeksi, että se voisi näyttää jonkun silmään vieraalta tai jopa pelottavalta. Varsinkaan minusta. Minä tykkään kovasti energiaa pursuavista väreistä, minusta laitteet ovat juuri siinä järjestyksessä, kuin niiden pitääkin ja sali on siisti ja kodikas. Mutta joku voi ajatella toisin.

 

Madalla kuntosalin kynnystä kysymällä apua laitteden käyttöön tai omalla ohjelmalla

 

Jos salitreenaamisesta on kulunut vuosia aikaa tai jos se ei ole koskaan oikein ollutkaan SE paikka, se voi vaikuttaa vieraalta. Meillä tehdään ikiomia treeniohjelmia tai opastetaan laitteiden käyttö, jos se helpottaa salilla treenaamista. Myös kuntosaliryhmät ja kuntopiirit madaltavat salilla harjoittelun kynnystä. Eli apua löytyy kyllä!

 

Vieraalla salilla kaikki on toisin

 

Minä kävin mökkipaikkakunnan salilla treenaamassa. Sali oli avara ja näytti kivalta. Omassa treeniohjelmassa pidän käsipainojen ja tankojen käytöstä ja tällä salilla niitä ei ollutkaan. Piti soveltaa oma treeni. Laitteita oli paljon, joten treeni toteutettiin laitteilla. Ja se tuntui ihan erilaiselta. Laitteiden käyttö oli helppoa, mutta siltikin piti etsiä nappulat, mistä laskea penkkiä alaspäin tai millaisethan painot juuri tässä laitteessa onkaan minulle sopivat. Teki hyvää vierailla - tuli mieleen juuri se, miten pienissä asioissa voi tarjota apua tai vinkata näppärästä tavasta vaikka muuttaa selkänojan asentoa.

 

Sali oli siis kiva - ihan niinkuin meidänkin sali. Mutta se oli erilainen ja siihen piti opetella. Niinkuin meidänkin salilla varmasti monen pitää. Kysy kuitenkin, nykäise hihasta. Muista, että mehän ollaan täällä salilla ihan juuri siksi, että sinä pääset treenaamaan ja että se treenaaminen tuottaa iloa ja hyvää oloa!

 

Uusia laitteita tulossa - eteisessä jo!

 

Me hankimme salille uusia laitteita, jotka vielä odottavat käytävällä päästäkseen sisään siistittyinä ja kunto tarkistettuina. Jotain poistuu ja uutta tulee tilalle. Laitteet ovat helppoja käyttää, mutta muista kuitenkin aina, että kysyt, jos epäröit suoritustekniikkaa tai laitteen käyttöä! Käytävässä odottavat Tecnogymin crosstraineri ja kuntopyörä (kuka sitä kysyikään?) ja vaakaprässi sekä vatsarutistukone. Ja vielä jotain on tulossa. Kivaa, eikö?

 

Innostu uusista laitteista tai ryhmästä

 

Miten sinusta olikaan mukavaa lähteä salille? Mikä innostaa tai motivoi? Kaivele sitä tunneitta ja tule kokeilemaan. Kesä on hyvää aikaa treenata viileässä salissa, yleensä siellä on myös talviaikaa rauhallisempaa. Kokeile ja innostu uudelleen! Kesäkorttikamppiskin on vielä tämän kuukauden loppuun voimassa... ja ainahan voi tulla kokeilemaan keskiviikkoillan kuntopiiriä salilla. Siitäkin voi innostua!

 

 

lisää kommentti: