Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

FitFactoryn liikkumiskeskus on nyt valmis
31.07.2014 20:20

FitFactory on nyt esitelty medialle. Jännittävä loppuminuuteille saakka viimeisiä listoja paikoilleen, julisteet seiniin... Ehdittiin ajoissa ja kaikki oli valmista torstaina 31.7.2014. Tai kaikki oli ainakin valmiin näköistä. Ukkoskuuro ryöpsäytteli vettä ja salamat halkoivat pimenneen päivän taivasta. Tällä rytinällä vastaanotettiin median edustajat. Ja saatiin esitellä, mitä on tulossa.

Pienestä neuvottelutilasta tai työtilasta tuli työn tiimellyksessa akvaario. Teippausten jälkeen sekin ehkä muuttuu joksikin toiseksi. Liikuntatilaan saatiin vaihdettua vielä kerran uusi järjestys, tiskin takalevy ehdittiin maalata, mutta se kuivuu vielä siivouskomerossa. Pyörät ovat olleet paikoillaan jo monta viikkoa, ne on huollettu ja testattu. Jokaikinen steppilauta on desifioitu, jokainen tavara on puhdistettu. Ja ne ovat nyt paikoillaan.

Ilmastointilaite odottaa vielä asentajaa ja kaiuttimet seinätelineitä. Teippaukset ovat vielä Merkkimainoksen suunnittelupöydällä, mutta tulossa nekin. Space Editin Tuula Lehtolan käsialaan on tilan värimaailma ja materiaalit. Tuulaa on siis kiittäminen upeasta punaisesta väristä, jota en ole vielä juuri monessakaan kuvassa näyttänyt. Nyt on sen aika paljastua! Ja sointuu silmälaseihin, kyllä!

Valokuvaaminen on vielä edessä. Tulee kuvia tätä sosiaalista mediaa varten, nettisivuille, mainoksiin, teippauksiin, esitteisiin, julisteisiin. Paljon vielä tapahtuu, ennenkuin 15.8. avajaiset ovat valmiina. Mutta nyt voi jo hengittää. Voi alkaa pakata laukkua huomenna alkavalle Helsingin reissulle, jossa osa perheestä lomailee ja minä koulutaudun sisäpyöräilyn ohjaajaksi. Alkutehtävät on tehty, mutta edessä on kuulkaa paljon työtä. Harjoitelua, teoriaa, säätöjä, musiikkia, videokuvausta ja harjoittelua. Mutta sitähän minä sinne hakemaan lähdenkin! Nähdään pian!

 

lisää kommentti:

H-hetki lähestyy
26.07.2014 20:42


Suurta unelmaa on eletty todeksi jo pitkä aika. Tuli pysäkki, josta saattoi valita - tukijoukkojen avustuksella - matkan Personal Trainer -tutkintoon, tuli vastaan risteys, josta saattoi valita vanhan jatkuvan tai jotain uutta. Vastasin tahdon. Asiat etenivät, järjestyivät ja onnistuivat. Ei tarvittu niitä valvottuja öitä. Piti vain uskaltaa sanoa kyllä tai ei oikeassa kohdassa. Tai mistä sen tietää, josko olikin aivan väärä!

Seinät ovat olleet olemassa jo pitkän aikaa. Niiden taakse on ensin nopeasti rakentunut tila, väreineen, ikkunoineen ja ovineen. On tarvittu taitavia suunnittelijoita ja taitavia toteuttajia. Sitten tarvittiin, no, vähän rohkeutta, jolla hankittiin tarvittavia välineitä. Siellä ne on odottaneet kesäloman alkamista. Ja kun se kesäloma alkoi, oli suunnitelmat paperilla, yhteistyökumppanit jostain ihanan ihmeen johdatuksesta koossa ja sai aloittaa käytännön työn.

Sitten tarvittiin siivousvälineitä ja vahvoja pesuaineita. Tarvittiin rättejä ja moppi, sankoja, roskapusseja. Tarvittiin miehiä. Nämä miehet saivat peilit seiniin, välineet huollettua ja puolapuut seinille. Nyt lattia on tyhjä ja siisti. Tavarat melkein paikoillaan.

Pian on valmista. Julisteet on valmiina, ohjaajien paidat on pian valmiina, teippauksia odotellaan, äännentoisto valmistuu, kalusteet löytävät paikoilleen. Rauhassa, mutta ajallaan kaikki.

Eikä h-hetkeen ole pitkästi. FitFactory on melkein valmis. Se on liikkumiskeskus sinulle. Liikkumiskeskus keskellä Alajärven keskustaa. Sen oven takaa löytyy liikuttavaa tekemistä ihan tavalliselle liikkujalle aamulla ja illalla. Siellä on uutuuksia ja vanhoja tuttavuuksia. Ja se, mitä siellä aivan erityisesti on, on liikkumisen ilo! Tulet sen vielä kokemaan, sillä ohjaajatiimissä on se liikuttamisen ilo, se pulppuava voima, jolla jokaisesta tunnista tulee elämys. Tule kokemaan se! Pian - kuulet kyllä :)

 

lisää kommentti:

Ruokaa ja ravitsemusta
06.07.2014 22:32

Seitsemäs viikonloppu Jyväskylässä.
Nyt höyryää päässä ravitsemus, hyvä ja terveellinen ravinto, elämänmuutos pienin askelin. Koulutus antoi juuri sen mitä siltä odotti ja vielä aivan valtavan paljon sitä, mitä siltä ei kertakaikkiaan edes osannut odottaa. Ymmärrys monimutkaisesta, arasta, henkilökohtaisesta ja yksinkertaisesti välttämättömästä syömisestä laajeni kertaheitoilla. Ensin se ähky, mitä kaikkea siihen sisältyy. Ja sitten se tunne, että tästä haluaa tietää niin paljon lisää!

Nyt tuli taas se olo, että tämä on se mun juttu. Se sama olo tuli ensimmäisille treffeillä harjoitusasiakkaan kanssa ja on tullut jokaisella tapaamisella. Tämä on sitä, mitä haluan tehdä. Hassu olo luulla olevansa hyvän lähettiläs, hyvinvoinnin edistäjä tai elämänlaadun parantaja. Vähän kuin sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja. Ymmärrätkö? Olla mukana asiakkaan elämässä. Löytää asiakkaan kanssa valintoja, joilla parantaa elämänlaatua. Se voi olla liikettä, se voi olla painonpudotusta, kiinteytymistä, lihasten kasvattamista, puolimaratonajan ylittämistä. Se voi olla myös stressinhallintaa tai unenlaadun parantamista. Tai ihan vain parempaa vointia. Ja nyt työkalupakista alkaa niitä työkaluja löytyä!

Voisin kirjoittaa pitkän tarinan koulutuksesta, joka on oikeasti erittäin hyvin jaksotettua, erittäin asiantuntevaa ja käytännönläheistä. Sillä sitä se on. Koulutus antaa ihan oikeita käytännön työkaluja asiakastyöhön Persona Trainer -asiakkaan kanssa. Saa kaikkea sitä, mitä tarvitsee oikeassa työssä. Asiakkaan kohtaamisessa. Kysymyksiin vastaamisessa. Koulutajien asiantuntijuus jokaisella on alansa huippua ja tapa, jolla meitä opetetaan ei todellakaan ole tiedon valuttamista opettajalta oppilaille. Se on vuorovaikutuksellista opettamista. Ja sitä on helppo ymmärtää. Siitä löytää vastaukset kysymyksiin, jotka askarrutavat. Tämä on niin mun juttu!

Oli sitten kysymys psyykkisestä valmentamisesta tai ravitsemuksesta, kestävyysharjoittelusta tai lihaskuntotreenistä tai mistä vain - on nyt saanut siihen tulevaan PT:n reppuun loistavan valikoiman käteensopivia ja toimivia työkaluja. Ei mitään rakettitiedettä, ei mitään itsestäänselvyyksiä. Tutkittua tietoa, johon nojata. Tietoa, jota kiinnostaisi tutkia syvemmältä ja syvemmältä, lisää ja enemmän. Mutta näillä on turvallista lähteä tekemään töitä. Kiitollisella mielellä ja innostuneena jatkan opiskelua. Tätä tutkintoa varten on työtä vielä jäljellä, eikä tule itsekseen, mutta se tutkinto on taas pykälän lähempänä!

 

lisää kommentti: