Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Anna unelmille siivet!
13.07.2017 17:23

Istun rantatuolissa ja luen. Välillä mieli karkaa kirjan sivuilta. Ajatuksiin putkahtaa jotain muuta. Lasken kirjan ja annan ajatusten vaeltaa. Unelmia. Toiveita. 

Ilman niitä minä en ole minä. Ilman niitä en osaa tai voi tavoitella mitään uutta. Tarvitaan joutoaikaa. Tarvitaan tyhjää tilaa täytettäväksi uusilla ajatuksilla. Kiireessä tai tietoisesti lehtiö edessä ei synny uutta. Mutta joutokäynnillä syntyy. Mieli vaeltaa ja joskus uuteen ajatukseen voi tarttua. Kehitellä siitä jotain. Uutta tai paranneltua.

Kesä on toisille paineista aikaa. Juhlaa, järjestelemistä, työlistoja, vieraita. Varaa kuitenkin joskus hetki itsellesi. Ei sen aina tarvitse olla pitkä aika. En minäkään enää viikkojen lomaa osaa halutakkaan, sillä joku ajatuksista tyhjä ilta laiturilla istuen saattaa täyttää mielen levolla. Saa vain tuijuttaa pitkälle ja ajatella tai olla vapaasti ajattelematta yhtään mitään.

Joskus näistä syntyy ideoita. Tai kehittyy myöhemmin. Joku jää kytemään, kehittymään. Nämä on niitä kohtia, joissa saa antaa unelmille siivet. Saa kirjoittaakin sen vaikka ylös. Minä ja minun unelmani. Siitä voi - jos haluaa - kehittää suunnitelman. Sitä voi toteuttaa ja päästä siihen unelmaan. Ei tarvitse, mutta voi.

Jos unelma on sellainen, että sen haluaa ihan oikeasti saavuttaa, siihen pitää alkaa uskoa. Luottaa itseensä. Että siihen pystyy, voi, osaa ja kykenee. Sitten unelmalle tie. Miten siihen pääsee, mitä työtä, mitä konkreettesia asioita täytyy toteuttaa. Pieniä unelmia kohti tie tuntuu joskus helpommalta. Mutta unelmia tarvitaan. Ilman niitä pävistä tulee jotenkin tyhjempiä...

Unelmia tulee ja niitä menee - toiset toteutuvat ja toiset hiipuvat. Mutta niitä joutohetkiä, joista olet niitä unelmia poiminut, niitä on tarvittu. Niistä on saatu uskoa, voimaa ja jaksamista. Arki tuntuu aivan erilaiselta, jos voi hetkeksi heittää milensä haaveeseen ja nähdä itsensä siinä unelmassa...

Monta unelmaa on totetutunut ja monta varmastikin jäänyt toteutumatta, mutta minä jatkan unelmoimista. Sinä myös!

lisää kommentti:

Kesätreeni vaikka laiturin nokassa
06.07.2017 17:51

Jos kaipaat treeniä lomalle vaikka sinne kesämökille, kokeileppa seuraavaa: 

Kellota minuutin työjaksoja tai laske 15 toistoa per liike ja tee kierros vaikka 3-5 kierrosta. Vesihörppy ja parin minuutin tauko kierrosten välissä.

 

1. ASKELKYYKKYKÄVELY (paino/kahvakuula/kivi suorilla käsillä pään yläpuolella tai ilman painoa)

2. LINKKUVEITSI tai VATSARUTISTUS

3. ETUNOJASTA HYPYT KÄSIEN VIEREEN JA TAKAISIN

4. PUNNERRUS

5. KYLKILANKUT KYYNÄRNOJASSA

 

Tällä treenillä koko keho saa mukavasti hommia, syke nousee ja saunahiet saa hyvin pintaan! Hyppyjen sijasta voi hyvin myös askeltaa. Ja jos liikkeiden nimet tuntuvat oudoilta, tule ja kokeile treenin muunnosta tostain HIITissä!

lisää kommentti: