Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

FitFactory on nyt avattu ja unelmaa eletään todeksi
24.08.2014 10:56

Näen nytkin silmäni sulkemalla avajaispäivän hässäkän. Sen uskomattoman väenpaljouden. Ne kukat ja muistamiset. Halaukset - hikisetkin. Hymyileviä kasvoja, vähän ahdastakin, hikisiä ihoja ja treeniin keskittyviä ilmeitä. Näen Maaritin ja Elinan hymyn ja jännityksenkin, Jannen tarjoilemassa juomista. Se päivä on sanomattakin yksi huikea kohokohta liikunnallisessa elämässäni. Käsittämättömän iso joukko oli lähtenyt tutustumaan paikkaan ja toivon, että koitte sitä liikkumisen iloa, mihin se paikka on oikeasti luotu.

Ensimmäinen viikko lukujärjestyksen mukaan eteneviä tunteja on nyt tehty. Onnellisena koen iloa siitä, että tunteja on varattu ja liikkumisen ilosanoma etenee. On zumbattu, jumpattu, pumpattu, juostu ja vaikka mitä ja kaikki ilolla hikoillen. Näin sen toivoin menevän. Aamutunneilla on herätelty kehoa eri tavoin - kyllä spinnitunti tekee loppupäivästä energisen ja niin myös aamujoogavenyttely! Tule rohkeasti kokeilemaan ja jos homma vaikuttaa mielekkäältä, jää koukkuun! Me ohjaajat teemme parhaamme, että saat kokea positiivisia elämyksiä jokaisella tunnilla.

Avajaisten jälkeinen arki tuntuu hyvältä. Ilmanvaihtoa, lattian moppausta ja tuntisuunnittelua. Tuli myös kouluviikonloppu, joka tuo lähemmäksi FitFactoryn tarjoamat PT-palvelut. Niitä on kyselty. On kyselty pienryhmistä ja on kysytty isojen tyttöjen tunneista, on kysymyksiä äijäkuulasta ja monesta muusta. Ihanaa! Kysykää lisää - ne tulevat sieltä kyllä! Ja tottakai haluamme tarjota juuri niitä tunteja, joilla haluat käydä, ehdota siis!

Mieli on täyttynyt monena hetkenä suurella kiitollisuudella. On kiitollisuutta siitä, että tämä kaikki on ollut mahdollista ja kiitollisuutta siitä, että kaikki loppujen lopuksi toteutui ja että te lähditte mukaan. Omalla työmaallani on kestetty ja jaksettu tämä vaihe, on ollut kampaajaa, valokuvaajaa, teippaajaa, painatuksia, siivousta, äänentoistoa, talkootyötä, kunnostusta, ilmastointia ja vaikka mitä. Kiitos jokaiselle.

Tässä kohdassa on hyvä hengittä syvään ja välillä sulkea silmät. Nauttia ja iloita siitä, että uskalsi. Että uskoi siihen, että tämä voi toimia. Tällä mennään eteenpäin. Ja toivon, että juuri sinä olet tässä mukana!

 

lisää kommentti:

Haamutunnit, testitunnit tehty - avajaiset pian
12.08.2014 15:38

Ryhmäliikuntayrittäjän arkeen mahtuu hohdokkaitakin hetkiä. Kun laittaa ensimmäisen kerran musiikin soimaan, virittelee mikrofonin päähän ja sanoo ensimmäiset sanansa. Todennäköisesti yksi, kaksi... Haamutunti käynnistyy. Salissa ei ole ketään, paitsi ohjaaja ja runsaasti tyhjää, kaikuvaa tilaa. Musiikki vie mukanaan, ohjaaja sulkee silmänsä, hengähtää ja löytää tunnin fiiliksen. Siitä alkaa. Tämä on haamutunti. Etenee kuin juna.

Ennakointi, yksinkertaiset ohjeet, tekniikkavinkit, tunnin sisältö... Ohjaajan tuntirunko muokkantuu. Sitä ei tarvitse kirjoittaa ylös, sen tuntee ja muistaa. Vaikka välillä tuntuu hassulta puhua tyhjälle yleisölle, se on tarpeen. Mikkiin puhumista pitää harjoitella. Lyhyet ja selkeät lauseet. Äänenpainot, ei tarvitse huutaa. Lämmittää, kihelmöi ja vähän jännittää.

Sitten päätetään testata ilmanvaihto ja juuri asennettu ilmastointi. Kootaan testiryhmä. 20-30 henkeä, osa polkemaan ja osa kahvakuulailemaan. Ja mittaus alkaa. Reipas tunti hikoillaan. Välissä vaihdetaan lennosta polkijat ja kuulailijat ja jatketaan. Hiki tulee. Lämminkin. Salin puolella on selkeästi viileämpää. Mittaria siirretään ja tarkistellaan lukemia eri paikoissa. Tehdään johtopäätöksiä ja suunnitelmia.

Samalla tuli testattua elämäni ensimmäiset oikean yleisön edessä ohjatut pyörätunnit. Miten tuntemuksesta helppo tulikin raskas. Miten sitä vastusta tulikin lisättyä enemmän kuin olisi tarvinnut. Miten hikoilutti ja hengästytti. Ja miten loistavaa oli käyskennellä siinä edessä ja kannustaa ylämäkeen tai pyytää hölläämään alamäkeen. Ei tarvitse sanoa, että tämä ohjaaja tunsi olevansa ihan omassa elementissään! Nautti ja iloitsi.

Ohjaamisen riemun lisäksi yrittäjän arkeen mahtuu paljon lattian moppausta. Siihen kuuluu vessanpesua, kaikenlaisten asioiden muistamista, papereiden täyttämistä, lupia, lisenssejä ja yllätyksiä. Mutta yritäjän arkea on myös vapaus. Vapaus valita! Tämän minä valitsin. Tervetuloa perjantain avajaisiin löytämään sitä samaa iloa, mitä itse koen tuolla tilassa näiden tiimiläisteni kanssa :)

 

lisää kommentti: