Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Aloita NYT!
17.08.2018 08:47

Toivottavasti nautit kesän lämmöstä!

Nyt on taas aika palata ruotuun ja siivota jääkaappia ja tarkistaa liikuntatavat.
Kotitreeniin löydät vinkkejä edellisestä postauksesta täältä.

 

Aloita N Y T !

 

Tapasin kesän aikana muutamia painonhallintakursseilta tuttuja naisia vuosien varsilta. Toisilla sujui hyvin. Toisilla sujui oikein hyvin. Mutta miksi joku kuitenkin oli sitä mieltä, että nyt oli mopo karannut käsistä? Oli mennyt läskiksi. Ei saanut itseään kuriin.

 

Onnistumiset saivat taputtamaan. Ja hymyilemään. Opitaan uusia tapoja ja niistä tulee pysyviä. Lomareissut eivät kaada laivaa. Ne kuuluvat elämään. Mutta nuo negatiiviset sanat jäivät vaivaamaan. Miten niin kesän täydeltä vietetyt synttärit ja juhlat olivat saaneet koko hienon uusien tapojen arjen jotenkin epäonnistumaan? Synttärit, häät, hautajaiset, sukujuhlat ja muuthan kuuluvat elämään! Niitä on - ja voi apua, jos ei olisi! Mutta miksi, ne saavat tuntemaan itsensä jotenkin epäonnistuneeksi, sitä minä jäin miettimään.

 

Keho palautuu neljässä päivässä

Joo, joo ymmärrän, mitä tässä tarkoitetaan. Mutta, miksi ne ovat epäonnistumisia, repsahduksia? Keho palautuu laivaviikonlopusta, juhlaövereistä tai kesäjuhlista neljässä päivässä. Näin on tutkittu. Noin neljä päivää menee palautua normaalitilaan takaisin. Puntarin lukemat tai kiristävä vyötärö palaa siis ennalleen. Kaikki ei ole menetetty!

 

Mutta siihen juhlaan ei voi jäädä. Täytyy palata takaisin arkeen, siihen omaan tuttuun ruokavalioon, jolla tähänkin asti on rauhallisesti pudotettu painoa tai hallittu sitä. Ei sen kummempaa. Tuttuun liikuntaviikko-ohjelmaan.

 

Nyt, aloita nyt!

Minä sanon aina, että aloita nyt. Seuraavasta ateriasta. Palaa takasin siihen, mikä on jo hyväksi havaittu. Heti seuraavasta ateriasta. Mikä onkaan vuorossa, välipala? Ja entä liikunta? Mitä teit viimeksi? Mikä on vuorossa nyt? Laita itsesi taas käyntiin! Minä vakuutan, että se tuntuu hyvältä! Ja tiedät sen kyllä kokemuksesta itsekin, minun tehtäväni taitaa olla juuri nyt vain muistuttaa siitä!

 

Aloita nyt!

 

Ps. Jos kaipaat vinkkejä syömiseen, löydät niitä blogikirjoituksestani täältä!

 

Avainsanat: painonhallinta, ruokavalio, liikkuminen
lisää kommentti: