Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Kurkistus alkavaan RAVINTO-pienryhmään
28.08.2019 15:47

Pienryhmiä 

FitFactoryssa pyörii jatkossa entistä enemmän pienryhmiä tai pienryhmävalmennuksia. Pienryhmävalmennus on enemmän kuin pelkkä pieni ryhmä. Siihen sisältyy erityisesti sitä valmennusta! Harjoitusohjelmaa, ravintoa, hyvinvointia, liikkuvuutta… - monia asioita enemmän kuin perinteisessä pienryhmässä. 

Pienryhmävalmenuksessa saa ikäänkuin henkilökohtaista valmennusta kuten PT:ltä, mutta pienessä porukassa, jolloin ryhmä kannustaa, innostaa ja motivoi myös!

Näitä valmennusryhmiä aloitetaan siis kolme nyt syksyllä, keväällä jatketaan tai aloitetaan uusia ryhmiä. Näissä ryhmissä on sekin hyvä puoli, että niistä voidaan muodostaa myös aamuryhmiä, jos sellainen sopivankokoinen porukka löytyy :)

 

 

Ensimäisenä pienvalmennusryhmänä käynnistyy RAVINTO. 

 

”Ravintovalmennus on pienryhmävalmennus sinulle, joka haluat edistää hyvinvointia, suorituskykyä ja kehonkoostumusta panostamalla terveellisempään ravitsemukseen. 

Valmennuksen aikana tutustutaan terveellisen ravitsemuksen peruspilareihin ja muokataan päivittäistä ravitsemusta askel askeleelta paremmaksi. Valmennuksen tavoitteena on löytää sisäinen motivaatio ravintomuutoksen toteuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Pienryhmävalmennuksen keskiössä on tietojen ja taitojen opettaminen, käytännönläheinen lähestymistapa sekä motivaatiota ruokkivat onnistumisen kokemukset.”

Eli lyhyesti: opetellaan syömään tervellisesti, innostutaan yhdessä ja myös lisätään vähitellen aktiivisuutta liikumalla.

 

 

RAVITSEMUSTA

Ravintovalmennus keskittyy ravitsemuksen kokonaiskuvaan ja käytännön toimenpiteisiin, joilla arjen ravitsemusta muutetaan terveellisempään suuntaan.  

Ravintovalmennuksesta hyötyvät mm. painonpudottajat ja kiinteytyjät sekä suorituskyvyn tai vain hyvinvoinnin perässä olevat kuntoilijat.

 

MOTIVOINTIA

Motivaatio on muutoksen ja tavoitteiden saavuttamisen polttoaine. Valmennukseen sisältyvien tietoiskujen ja motivaatiotehtävien aikana pureudutaan motivaatioon vaikuttaviin tekijöihin, tavoitteen asetteluun sekä oman edistymisen seurantaan.

 

LIIKUNTAA

Valmennuskokonaisuuden kruunaa yhteiset liikuntatuokiot ja ravintovalmennuksen runkoa mukaileva liikuntaohjelma. Ravitsemukseen liittyvien tietoiskujen ja tehtävien päätteeksi useimmilla tapaamisilla pidetään lyhyt ja ytimekäs liikuntatuokio fyysisen aktiivisuuden lisäämiseksi ja kunnon kehittämiseksi.

 

12 viikkoa   

Pienryhmä kokoontuu kerran viikossa 12 viikon ajan. Jokaiselle viikolle on oma teema, tehtäviä, luentoja, keskustelua, ruokavalion laatimista, tavoitteita niissä pysymistä. Tule mukaan tutustumaan maksuttomalle DEMO-tunnille ja kuulet lisää :)

Olisiko tämä se sinun oma juttusi? Hinnat ja ryhmien tutustumistunnit ja ajankohdat löydät täältä. Ollaan yhteydessä!

 

 

lisää kommentti:

Vinkit oman treeniohjelman laatimiseen
13.08.2019 17:09

Treenipäivät kalenteriin

 

Onko sulla treeniohjelma? Joo, joo, tiedän - ei kaikki edes tarvitse! Mutta helpottaahan se arkea ja perheen ohjelmistojen yhteensovittamista, jos sellainen on! Poimi tästä blogitekstistä vinkit oman ohjelman tekemiseen ja toteuta se vaikka tulostamalla ohjelmapohja tekstin alaosasta!

 

Minulla on se elämänvaihe meneillään, että ihan kauheasti ei enää tarvitse toisten ohjelmista huolehtia, vaan saa mennä aikalailla omalla ohjelmalla päivästä toiseen. Toki suotavaa on, että perheellä - tällä kovin pieneksi kutistuneellakin - on vaikkapa yhteiset ruokahetket ja se siivouspäivä. Mutta muuten saa jokainen melko vapaasti suunnitella omat harrastuksensa.

 

Fiilispohjalta vai suunniteltuna?

 

Se suunniteltu treenipäivä helpottaa kyllä kiireisessä arjessa. Silloin, kun se on suunniteltu perheen kalenteriin sopivaksi. Lipsua on kuulkaa niin paljon vaikeampi, jos se oma treeni on suunniteltu juuri siihen väliin, missä on Joelin pesisharkat tai Violan tanssi. Ja jos lenkki on kirjoitettu kalenteriin, ei siinä auta muu kuin lähteä! Parasta olisi, jos se lenkki tai jumppa olisi sovittu yhdessä kaverin kanssa. Silloin peruminen on taas yhden pykälän haastavampaa :)

 

Ja jos kesä on menty fiilispohjalta, tiedät, miten se sinun kohdallasi toimii. Joillekin sekin sopii, mutta edelleen minä uskon niihin rutiineihin, jotka tekevät päätöksenteosta helpompaa - tai poistavat sen kokonaan :)

 

Mitä siihen treeniviikkoon sitten olisi hyvä sisältyä?

 

Joskus itse näin hyvinvointialan kuplassa elävänä hämmästyy, kun kuulee, että voi onpas se terveellinen elämäntapa niin hankalaa… Ai oikeasti! Hankalaa syödä terveellisesti? Hankalaa tietää tai keksiä, miten olisi hyvä liikkua ihan noin niin kuin tavallisena maan kansalaisena! 

 

Tiedän, tiedän. Itselle Suomalaiset ravitsemussuositukset ja Terveysliikuntapiirakka nyt vaan sattuvat olemaan sitä jokapäiväistä elämää. Ja kyllä minä ymmärrän, että ne molemmat ovat aiheina hyvin vähän mediaseksikkäitä - lautasmallin kuvasta tai siitä piirakankuvasta nyt puhumattakaan. Ei niistä väännetä otsikoita tai raflaavia kuvia - vaikka voisi kyllä!

 

Mutta. Terveellinen elämäntapa on oikeasti helppoa. Helppoa, tavallista, arkista, vähän niin kuin kaurapuuro. Kokeile vaikka tätä liikunnan annostelemista!

 

 

Kestävyyttä ja lihaskuntoa, liikkuvuutta unohtamatta!

 

Sun ja mun TERVEYDEN kannalta riittävä määrä liikuntaa viikossa olisi 2,5 tuntia vähän hengästyttävää ja kevyesti hikoiluttavaa tekemistä ja 2 lihaskunto- ja liikkuvuuskertaa.

 

Kuulostaako paljolta? Jos liikut nyt vähemmän, tee tästä tavoite! Ja jos liikut enemmän, tiedät nyt, että terveyden kannalta tämä määrä riittää, mutta kunnon osa-alueiden kasvattamiseksi enemmänkin on perusteltua.

 

Väännetäänpä viikko-ohjelmaksi. Eli kevyesti hengästyttävää tekemistä (tai kunnolla hengästyttävää ja hikoiluttavaa tekemistä riittää 1,5 tuntia, siis aerobista tekemistä). Puolen tunnin koiralenkit 5 kertaa viikossa tai puolen tunnin vesijuoksut 3 kertaa viikossa ja viikonlopun tunnin pyörälenkki. Tai vaikka Zumba-tunti ja 45 min juoksulenkki. Saitko poimittua itsellesi? Ja tätäkin määrää on helppo suhteuttaa omaan kuntotasoon. On toiselle yhtä tehokasta tehdä puolen tunnin kävelylenkki kuin toiselle vetää tehokas spinning-tunti. Tämä kannattaa muistaa!

 

Ja lihaskuntotreenit ja liikkuvuus siihen päälle - kuntosalitreeni venyttelyineen ja kotitreeni. Tai lihaskuntojumppa ja vesijumppa, tai kaksi kuntosalitreenikertaa tai vaikka kahvakuula ja Pumppi. Niistä ne saadaan kokoon!

 

Ja sitten se kalenteri

 

Tulosta viikko-ohjelma tästä ja tee siihen oma viikko-ohjelmasi. Länttää se sitten vaikka jääkaapin oveen ja muista myös merkitä toteutetut treenit hymynaamalla, tarralla tai muulla tavalla - onnistumisista karttuu niitä iloja, joten niitä kannattaa kerätä ihan samoin kuin lapsetkin!

 

Esimerkkiviikko vaikka kahden erilaisen liikkujan kalenterista:

 

Ma: Pumppi ja venyttely                             Tai                                       Kävely 30 min

Ti:  Spinning 45 min                                                                             Kävely 30 min

Ke: Lepo                                                                                             Ohjattu kuntosaliharjoitus

To: Kuntosaliharjoitus ja venyttely                                                         Lepo

Pe: Lepo                                                                                             Kotijumppa

La: Juoksulenkki, reipas 30 min                                                            Kävely 30 min

Su: Juoksulenkki, kevyt 60 min                                                            Pyöräily 60 min

 

Ja taas ohjelmat kahden eritasoisen kuntoiljan ohjelmia silti molemmille rasitustasot saattavat olla ihan samat. Näin se toimii. Nyt sinun vuorosi suunnitella oma viikko!

 

Ps. FitFactoryn viikko-ohjelman löydät täältä, jos syksyn pienryhmävalmennukset tai ryhmäliikuntatunnit kiinnostavat! Ryhmiä ja tuntejahan löytyy ihan aloittelijoista haastavempiin!

 

lisää kommentti: