Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Hyvien ateriavalintojen päivitys numero 2.
28.09.2015 08:27

Aamupala on monelle kompastus. Se ei syystä tai toisesta maistu. On kiire, ei ehdi. Mutta kun säännöllinen syöminen on hyvän ja järkevän syömisen ja myös painonhallinnan kannalta se oleellisin osa! Minulla on ystävä, jolle ei aamupala maistu. Joka aamu muiden aamukahvin aikana tämä kaveri ottaa jääkaappiin aamulla laittamansa tupperware-astian ja syö aamupalan - siis kun me muut juodaan aamukahvit. Toimii! Kokeile ihmeessä :)

Tässä vaihtelua aamupalaan! Taaskaan resepti ei ole omani, kiitos asiakkaalleni, joka jaoit sen!

Aamupuuro, joka täyttää

kaurapuuroannos veteen keitettynä
1 banaani (voi jättää myös pois, mutta minä pidän siitä)
1-2 dl raejuustoa
1 tl margariininokare
marjoja tai mehukeittoa

Soseuta banaani haarukalla, lisää puuro, levite ja raejuusto ja sekoita. Raejuuston voi sekoittaa myös lämpimän puuron sekaan. Näyttää riisipuurolta - ja lisää marjat, jotta myös näyttää herkulliselta, kuvassa banaani siivuina, mansikoita ja mustikoita paljon sekä loraus mehukeittoa. Tällä pysyy maha täynnä aamupäivän välipalaan asti! Kokeile :)

 

 

1 kommenttia:  |  lisää kommentti:

Tästä alkaa hyvien - tai ei ainakaan niin huonojen valintojen - kootut kertomukset osa 1.
16.09.2015 17:00

Syöminen on helppoa silloin, kun on sopivasti nälkä ja kaapista löytyy niitä hyviä valintoja - niitä kokojyvämakaroneja tai raejuustoa. Mutta aina ei löydy. Tai aina ei huvita. Pitää keksiä jotain ekstraa. Lupasin tässä aikaisemmin laittaa hyvän kiertämään ja jakaa kaikille teille niitä vinkkejä, mitä olen teiltä eri yhteyksissä kaikkinä näinä vuosina saanut! Pitäisikö tämä laittaa reikisteröitymisen tai jonkun seurattavan ohejlmistoalustan päälle? Ei, tämä on kaikille! Ja vastatkaa viesteihin lisäten omia ideoitanne tai viestikää niitä jaettavaksi muulla tavoin! Laitetaan hyvä kiertämään :) Vähän niin kuin se, että lapsiperheessä kokojyväpasta ei aina uppoa - miksaa siis valkoista JA kokojyväpastaa tai kokojyvää ja vaikka niitä värikkäitä kierremakaroneja - teit sitten pastaa ja jauhelihakastiketta tai makaronilaatikkoa, niitä ei sieltä enää kukaan junnu jaksa erotella!

Ps. kysymys ei tässäkään ole mistään rakettitieteestä - taaskaan - vaan arkielämästä. Jos joku resepti sattuu olemaan se, mitä olet käyttänyt jo vuosia ja hymähtelet sen uutuusarvolle, voin vakuuttaa, että minulle käy juuri noin harva se päivä. Siis niinpäin, että kerron jostain suuresta ja mullistavasta ja kaveri on keksinyt sen jo ajat sitten! Suuret ideat eivät löydy aina itseltä tai toisen suuri oivallus on omaa arkea... Katsellaan, mihin tämä vie. Tästä se alkaa!

Ja heti aluksi on kerrottava, että tämäkään idea ei ole omakeksimä. Nautin tätä veljen vaimon tekemänä ja sitä on nyt käristetty useana viikonloppuna. Lainaa ja varasta resepti ja kokeile!

RUISSIPSIT

Ruisleipää (ruispaloja tai muuta)
Öljyä paistamiseen
Suolaa
Pop corn -maustetta tai muuta

Suikaloi ruisleipäpaloja runsaasti paistinpannulle ja ruskista ja paahda niitä öljyssä (Keiju toimii) niin, että niistä tulee rapeita. Uskoisin, että uunikin toimii. Sirottele päälle suolaa/Herbamarea/muuta ja mausta. Loistava maku löytyy mm. Popcorn-mausteesta, jonka luulen löytyvän useimpien markettien maustevalikoimista. 

Ruissipsit toimivat sellaisenaan tai dipaten kreikkalaiseen jogurttiin tehtyy tsatsikiin (jogurttia, kurkkua, suolaa, mintunlehtiä, ruohosipulia tai valkosipulia). Ja avot - näin on viikonlopun dippauskekkerit valmiina!

 

 

 

 

lisää kommentti:

Äijät - lihakset esiin!
08.09.2015 10:42

Toiset meistä ovat selkeästi ryhmäliikkujia - joukkuepelaajia tai ryhmässä jumppaavia. Toiset rakastavat liikkumista itsekseen. Rajat eivät kuitenkaan ole niin selvät, sillä joukkuepelaajasta voi tulla helposti ryhmäliikkuja ja ryhmäliikkuja laukkaa mielellään juoksulenkit yksin. Miehet mielletään usein joukkuepelaajiksi ja naiset ryhmäliikkujiksi. Mutta myös nämä ryhmät miksaantuvat.

Alajärvellä on ryhmäliikuntaa miehille. Kansalaisopistosta löytyy kursseja ja myös meillä FitFactoryssa voi treenata millä tahansa tunnilla myös miehet. Eniten miehiä spinnailee sisäpyöräilytunneilla sekä äijäkahvistreeneissä. Kaikki miehet eivät ole salitreenaajia, mutta lihaskuntotreeni on miehille ihan yhtä tärkeää kuin naisillekin. Eikä tarvitse aina mennä salille. Voi tehdä loistavaa treeniä kotona, autotallissa, missä vain. Kunhan lihaskuntoa tulee treenattua!

Lihaskuntotreeni toimii hyvin kestävyyslajeja tukevana harjoitteluna. Sillä voidaan takoa voimaa jalkoihin ja keskikroppaan, niin että juokseminen sujuu. Tai vahvistaa jääkiekossa tai golfissa tarvittavia lihasryhmiä niin, että lyöntiin tulee potkua. Toiselle salitreenaus liittyy lihaksiin. On kiva näyttää urheilevalta. Toiselle taas voimakkuus liittyy työhön tai yksinkertaisesti hyvinvointiin. Liiku ja voi hyvin - niinhän se menee.

Jos miehellä tai naiselle on kolme päivää viikossa aikaa järjestää treenimahdollisuus, käytä ne niin, että se mitä teet kerran viikossa riittää ylläpitämään haluttua ominaisuutta (esimerkiksi lenkkeilyllä ylläpidät nykyisen kestävyyskuntotasosi) ja kaksi kertaa sitä ominaisuutta, mitä haluat kehittää. Esimerkiksi lihaskunnon parantamista - kaksi salitreeniä viikkoon, tai kotitreeniä tai vaikka se kahvakuulatreeni ja oma autotallitreeni kaveriksi. Ja mihin se jääkiekko tai sähklyporukka lasketaan. Ne kuuluvat sinne kestävyyskunnon kehittäisen puolelle, todennäköisesti.

Mitä se Äijätreenaus meidän salilla sitten on? Ei rytmiliikuntaa. Ei henkilökohtaista treeniä. Se on juuri sinulle sopivalla tasolla toteutettavaa treeniä yhdessä, mutta omalla temmolla ja itselle sopivalla painolla. Kahvakuula on pääväline, mutta seinään on nyt asennettu myös leuanvetotankoja ja joskus treenin sekaan on heitetty myös levytankotreeniä. Kaikki tekevät samaa liikettä oli väline mikä tahansa tai vaikka ilman välinettä kuten punnerrus ja sitten vaihdetaan seuraavaan. Meillä käytetään kelloa, joskus myös lasketaan toistoja. Ja kun sarja on tehty, huilataan ja sitten taas uudelle kierrokselle!

Treeni on hauskaa porukalla siksi, että porukalla tekeminen on hauskaa. Musiikki soi ja saa ähistä, hikoilla ja nauraa. Fiilis on rento, eikä kukaan pönötä. Jokaisella on ihan omat tavoitteet ja jokainen tekee treeninsä ihan niinkuin sinä päivänä jaksaa. Niin taas perjantaina, kun Janne ohjaa tämän syksy äijätreenin. Uskaltaudu kokeilemaan :)

lisää kommentti: