Tuijan blogi

Ajatuksia liikkumisesta ja liikkumattomuudesta

Seuraavatsivu: 1/12Edelliset
FitFactoryn omistaja vaihtuu 1.10.2023
01.10.2023 13:14

FITFACTORYLLA UUSI OMISTAJA

 

Liikuntakeskus FitFactoryn omistaja Alajärvellä on vaihtunut 1.10.2023 lähtien yrityskaupan myötä. 

 

Vuodesta 2014 Alajärvellä toimivan liikuntakeskus FitFactoryn omistaja Tuija Silver-Lager on myynyt koko FitFactoryn liiketoiminnan kauhavalaiselle Bodytec3 Oy:lle. Liiketoimintaa Alajärvellä jatkava yrittäjäpariskunta on pyörittänyt Kauhavalla Kuntokeskus Korjaamoa vuodesta 2015. Liiketoimintaa jatketaan nyt siis myös Alajärvellä vahvasti toimintaan panostaen.

 

Uuden yrityksen taustalta löytyvät energiset Mari-Elina Kottari ja Quentin Sobrie. Pariskunta toimii yrittäjinä 2011 vuonna perustetussa Kuntokeskus Korjaamossa Kauhavalla ja haluaa yritysoston myötä kehittää FitFactoryn toimintaa Alajärvellä. Quentin aloittaa jo perjantaina 6.10. ensimmmäisellä tunnillaan FitFactoryssa. Jatkossa Quentin ohjaa muun muassa spinning- ja kuntosali circuit-tunteja.  

 

FitFactoryn toiminta jatkuu siis vanhalla tutulla nimellä ja tutuissa tiloissa. Elina Luoma-aho ja Thea Huttula jatkavat edelleen yrityksessä kuten tähänkin saakka.

 

- Isot muutokset elämässä ja Tampereelle muuttaminen ovat saaneet keväästä saakka neuvottelemaan hiljaisessa hengessä yrityksen myymisestä. Kiinnostusta 

yrityksen jatkamiselle onneksi löytyi - olisi ollut surullista lopettaa kannattava ja kaupungin liikunnallisen imagon kannalta merkittävä palvelu paikkakunnalla. Quentin ja Mari-Elina ovat tuttuja jo useiden vuosien takaa kuntosaliyrittäjien yhteisestä ryhmästä. Meillä on ollut hyvin samankaltaiset yritykset ja toimintaamme ohjaavat samankaltaiset arvot. Koko perheen ja FitFactoryn väen ja asiakkaiden kanssa kehittynyt liikuntakeskus on huojentavaa jättää näin osaaviin ja innostuneisiin käsiin. Toivonkin, että alajärveläiset käyttävät jatkossakin liikuntakeskuksen palveluita aktiivisesti, sillä palveluiden säilyminen paikkakunnalla ei ole ollenkaan itsestään selvää ja kun pienellä paikkakunnalla on tarjolla isojen kaupunkien kaltaiset palvelut, niitä kannattaa kyllä käyttää, summaa Tuija.

Asiakkaille liikuntakeskuksen omistajan vaihto näkyy ryhmäliikuntaohjelman monipuolistumisella sekä koko keskuksen kehittämiseen panostamisella. Tutut rutiinit toimivat kuten tähänkin saakka, tuntien varaukset, verkkokauppa ja kulkukorttien käyttö jatkuvat entisellään.

 

Kuntokeskus Korjaamo Kauhavalla sisältää noin 340 m2 kuntosalin sekä 150 m2 ryhmäliikuntantasalin, spinning-salin, lasten leikkihuoneen sekä puku- ja peseytymistilat. Kuntokeskus Korjaamo on toiminut Kauhavalla vuodesta 2011 ja nykyisellä omistajalla vuoden 2015 lopusta. Kauhavan Korjaamolla on runsas ryhmäliikuntatarjonta. Sekä Mari-Elina että Quentin työskentelevät yrityksessä. Mari-Elina ja Quentin asuvat Purmojärvellä ja perheeseen kuuluu lisäksi 3 poikaa.

 

FitFactory Alajärvi on Alajärvellä toimiva 450 m2 liikuntakeskus, jossa 275 m2 kuntosali, ryhmäliikuntaa, personal trainer -palvelut, hieronta ja erilaiset pienryhmät.

Lisätietoja:

Tuija Silver-Lager: 044 5571887 sekä tuija.silver-lager@japo.fi

Quentin Sobrie: 044 2522015 sekä quentin.sobrie@kuntokorjaamo.com ja info@fitfactory.fi

lisää kommentti:

"Vanhuus tehdään tänään"
08.09.2021 19:02

N.Y.T liikkeelle!

 

Koronakilot

 

Meillä on ollut 1,5 vuotta hyvä selitys sille, että salille tai jumppaan ei ole lähdetty. Kaverille on selitetty, että käyn nyt enemmän lenkillä ja pyöräilemässä, teen pihahommia tai jumppailen nyt vaan kotona. Moni on näin tehnytkin, mutta pelottavan moni ei!

 

Korona-aikana on ehditty jo tehdä monia tutkimuksia liikkumiseen liittyen. Silmäilin yhtä, joka aika karusti osoitti, miten paljon suomalaisten paino oli noussut koronan aikana. Jos me olemme jo ennestään ylipainoinen kansa, ei muutos näytä ollenkaan hyvältä!

 

Liiku ja kokeile lajeja, joista arvelet tykkääväsi!

 

Millä minä liikunta-alan ihmisenä osaisin innostaa tai motivoida tai pehmeällä tai kovalla tavalla kannustaa liikkeelle. Enkä nyt tarkoita, että kaikkien pitäisi tänne meidän salille tulla. En, vaan sitä, että löytäisitte oman mieluisan tavan liikkua.

 

Ja nyt ei puhuta tehokkuudesta. Ei tarvita sitä tuntia, mikä on se tehokkain (ja tässä tapauksessa varmasti tarkoitetaan sitä, jolla kuluu eniten kaloreita), vaan sitä, mistä sinä saat hyvää mieltä. Ja miksi sitä hyvää mieltä? Siksi, että todistetusti ja tutkitusti ihmisen tulee tehtyä asioita, joista se pitää. Voi käydä 3 viikkoa juoksemassa joka päivä, vaikka se olisi kuinka epämiellyttävää tahansa, pelkkä ajatus puntarin pienenevistä numeroista silmissä siintäen. Mutta. Yleensä se päättyy huonosti. Siis sikäli huonosti, että juokseminen loppuu. Ja kyllä, joillakin se jatkuu. Löytyy ehkä se nuoruuden liikuntaharrastuksen into uudelleen tai muuten syttyy juoksemisesta. Mutta aika usein rasitusvamma, sairastuminen, flunssa, kipeytyminen tai mielenkiinnon lopahtaminen päättää vauhdikkaasti alkaneen harrastuksen.

 

Ja se, miksi sanotaan, että liiku, harrasta jotain, mistä pidät toimii paremmin. Jos pidät pyöräilystä ja aloitat vaikka työmatkaliikkumisen pyöräillen, todennäköisesti jatkat sitä, vaikka joku vähän vastustaisikin. Vaikka sataisi tai tulisi kiire, valitset kuitenkin helpommin sen pyörän, jos se on muuten mukavaa ja siitä tulee hyvä olo. 

 

Joku liikkuu mielellään hyvässä seurassa. Lenkkikaverin voi houkutella kokeilemaan vaikka ryhmäliikuntatuntia tai salitreeniä. Joskus joku uusi laji voi löytyä myös niin. Mutta kokeile. Anna itsellesi mahdollisuus. Muistele lapsuutta ja oliko siellä joku laji, josta pidit. Voisiko sitä kokeilla vielä aikuisena? Joku pelasi jääkiekkoa lapsena kylän poikien kanssa. Ja nyt aikuisena löysi takaisin jäille! Mahtavaa.   

 

Liiku itsesi takia, oman hyvän olon vuoksi

 

Ja miksi se liikkuminen on niin tärkeää? Voisin luetella paljon terveyteen liittyviä seikkoja, joihin merkittävästi liikkuminen vaikuttaa positiivisesti. Mutta poimitaan jotain muuta, jotain helpommin havaittavaa.

 

Uskotko, että liikkuminen lisää vireyttä? Siis energiaa iltaisin. Tai, että liikkumalla voi vähentää stressiä? Parantaa yöunen laatua, löytää uusia ystäviä, vaikuttaa mieleen… Listaa voi jatkaa. Mutta tässä muutama. Kukaan ei oikeasti voi haluta olla työpäivän jälkeen niin väsynyt, ettei jaksa muuta kuin valua ruuan jälkeen illaksi sohvalle. Vai voiko? Jos voi, niin käypä kävelyllä. Hengittele happea, ihastele syksyn alkavaa väriloistoa, vesipisaroita, alhaalta paistavaa aurinkoa… Luulisin, että vartti jo tekee hyvää. Maailma näyttää positiivisemmalta ja sinä energisemmältä. 

 

Ja missään ei määrätä, että jotain pitää tehdä tunti tai, että 10 kilometriä vähempää ei lasketa. Aloita vaikka siitä, että viet lenkkarit eteiseen. Ja seuraavana päivänä vie roskapussi. Ja jos sitten on sen 10-15 minuutin kävelyn vuoro, niin anna mennä.

 

Joko liikkumaan uskaltaa lähteä?

 

Osa meistä on kuitenkin liikkunut korona-aikana. Ehkä vähemmän tai eri tavalla ja varovasti. Pysytellyt turvavälien etäisyydellä ja vältellyt väkijoukkoja. Mutta nyt kun, rokotukset ovat edenneet, olisi ehkä jo hyvä miettiä omien rajoitusten hölläämistä ja kokeilla, miltä se tuntuu liikkua, hikoilla ja pistää lihakset ponnistelemaan. Aika moni kokee myös toisten, ystäviksi muodostuneiden kanssaliikkujien kohtaamisen tärkeänä. Sosiaalinen tyhjiö on joillakin kasvanut suureksi, joten yhdessä liikkuminen ja kohtaaminen onkin niin mukavaa. Tätä voi pohtia.

 

“Vanhuus tehdään tänään”

 

Ja sitten se, mistä ajatuksesta tämä kirjoitus lähti. Liikunta-alalla moniipuolisesti toimiva kahvakuulaurheilijana tunnetuksi tullut Kukka Laakso julkaisi some-postauksessa tekstin: “Itseäni on viime päivinä puhutellut ja mietityttänyt se ajatus, että vanhuus tehdään tänään.” Ajatteleppa sitä! Siis jos nyt on jollain tavalla päässyt kunto tai olotila repsahtamaan, mietippä miltä se tuntuu 20 vuoden päästä? Ellei jotain ole asialle tehnyt, parantuuko tilanne jollain ihmeellä? Tai jos nyt on kremppoja siellä ja täällä, miltä ne tuntuvat 20 vuoden päästä? Vanhuus tehdään tänään!

lisää kommentti:

Kävelyhaasteella askeleita
27.05.2021 17:19

 

Kävellen töihin

Loppiaisesta saakka olen kulkenut töihin kävellen. Käyn salilla vähintään kaksi kertaa päivässä, joten itseäni motivoidakseni laskin, että vuodessa siitä kertyy jo 1000 km - eli ei mikään pikkujuttu! Ei minun oman hyvinvointini eikä kyllä kansanterveydenkään kannalta.

 

Ajatukset kasaan kävellen

Minä en varsinaisesti tarvitse askeleiden keräämistä, koska niitä kertyy melkoisen paljon joka päivä, mutta matalatehoista liikkumista minäkin tarvitsen. Tarvitsen happea, tarvitsen aistimukset vuodenajasta tai säästä, tarvitsen aikaa ajatuksille ja niiden virralle. Tuolla kilometrin matkalla ehtii ne kaikki. Ehtii sättiä itseään, olla tyytyväinen tai vaikka suunnitella tulevaa päivää. Minä annan ajatusten viedä. Joskus mietin kotiin kävellessäni, mitä hyvää tästä päivästä jää. Missä koin onnistumisen iloa tai mistä tuli hyvä mieli. Ja se, mihin keskityt, se kasvaa tai laajenee. Jos muistan siinä kohdassa niitä onnistuneita juttuja, jää positiivinen vire helposti päälle. Ja jää se negatiivinenkin, joten varsinkin illalla sitä voi tietoisesti välttää.

 

 

Jokapäiväiset kävelykilometrit taittuvat nykyään jo luontevasti. Auton ottamista ei tarvitse oikeastaa ajatella - paitsi, jos sitä erityisesti johonkin tarvitsee. Erityisen kylmä talvi olikin hyvää aikaa antaa Minin peittyä lumikerrokseen ja kulkea pikkumatkat kävellen lämpimiin toppavaatteisiin kääriytyneenä. Kevät innostaa jo ottamaan pyörät esiin ja jatkamaan pyöräillen. Helppoa, vaivatonta, ekologista ja sitä omaa hyvinvointipankkia kartuttavaa!

 

Matalan tehon liikettä tarvitaan

Suomalaiset tutkimukset ovat pelottavasti osoittaneet, että me liikumme kansana liian vähän - tai noin puolet meistä liikkuu aivan liian vähän. Ja useinhan se toimii niin, että ne, jotka liikkuvat, liikkuvat paljon. Jos tällaisella pienellä teolla saisi jonkun innostettua kokeilemaan samaa. Jonkun, joka ei niin innostu sauvakävelystä tai kuntosalitreenistä. Jos vaikka pari kertaa viikkoon kävelisi. Käsiä heiluttaen, vastaantulijoille hymyillen. Ajatteleppa!

 

 

Otatko haasteen ja kokeilet?

Minun työtäni on ihmisten liikuttaminen. Tavalla tai toisella. Mitä jos tehtäisiinkin tästä kävelystä haaste. Jokainen voisi haastaa kaverinsa kokeilemaan 3 viikkoa kävelyä kerran pari viikossa. Kolmessa viikossa tutkitusti voidaan saada aikaan jo tottumista eli siitä kolme viikkoa. Siihen ehkä mahtuisi aurinkoista, kosteaa, hapekasta ja raikastakin säätä, mistä nauttia enemmän tai vähemmän. Kokeillaanko?

 

Hyvä peruskunto ei takaa terveyttä, mutta auttaa toipumisessa

Entä se kansanterveys sitten? Hyvän peruskunnon omaava toipuu nopeammin useista kulkutaudeista, kehonkoostumus on helpompi ylläpitää normaalina, joka taas vaikuttaa lukuisiin kansansairauksiin sairastumisriskiin pienentävästi ja myös mielenterveyden kannalta liikunnasta on hyötyä. Jonkun verenpainelääkitys saatetaan puolittaa tai vaikka poistaa kokonaan, toinen saa painoa pudotettua ja polvet kestämään paremmin ja jonkun sokeriarvot saadaan pidettyä hallinnassa terveellisellä ruokavaliolla ja kohtuullisella liikunnalla. Kansantaloudellisesti ei mitään ihan pikkujuttuja!

 

Kävelyterkuin
Tuija

 

lisää kommentti:

Luontoelämyksiä
30.07.2020 19:33

Suomimatkailu, luontomatkailu, retkeily, vaeltaminen, pyöräily, maastopyöräily, marjastus

 

Nuo edellämainitut ovat olleet tämän kesän lomasanoja. Some on vilissyt upeita kuvia Suomen luonnosta, pohjoisesta, lähimatkailukohteista, luonnosta, mökeiltä, karavaanareista ja nyt syksymmällä marjasangoista. Ja tämä tuntuu hyvältä. Ihan loistavaa löytää läheltä luontopolkuja, patikkareittejä, joissa keitellä nokipannukahveja tai yöpyä luonnossa. Meillä on täällä ihan omaleimainen, kaunis ja puhdas luonto ja jos tarvittiin korona, että me löydämme sen, niin sitten siitä on seurannut jotain hyvää!

Lähimatkailu tavaksi

 

Toiset meistä ovat tottuneita kotimaan matkustajia. Osalle lähimatkailukohteet ovat tuttuja, jokavuotisia vierailukohteita. Onneksi niihin on löytänyt nyt moni muukin ja ehkä ne löytyvät tulevien vuosien lomalistoilta vaikka maailma palaisikin joskus ennalleen.

 

Myös salilla on vieraillut kotimaan matkaajia. Joku on valinnut leiriytymispaikkakunnan tietyllä haarukalla sieltä, missä salille pääsee myös kesäaikaan ilman sitovia jäsenyyksiä. Meillähän tämä onnistuu.

 

Miten Suomi-matkailu toimii?

 

Itse en ole lomalla kesämökkiä kauemmaksi päässyt, joten en ole vielä saanut kokemuksia siitä, miten helppoa kotimaassa lomasuunnitelmien tekeminen on. Ulkomaiden viehätys usein piilee helppoudessa. Kohteessa on näkemistä ja kokemista, ravintoloita, reittejä. Miten kotimaassa? Onko yöpymispaikat helppo löytää? Löytääkö mielenkiintoisiin kohteisiin helposti? Entä opasteet? Koska nehän ovat juuri sitä, mitä useimmat kaipaavat. Jos haluat nähdä Kolin, Turun, Vaasan tai minkä tahansa, jostain haluaa saada tietoa, mitä siellä voi tehdä, missä saa hyvää ruokaa, missä yöpyy edullisesti tai miten lossit kulkevat. Onko netti ratkaissut nämä kysymykset?

 

Luonto palauttaa

 

Kuitenkin se, että on lähdetty luontoon on iso juttu. Iso juttu aikuisille ja myös lapsille. Opastetut reitit tarjoavat turvallisen tavan tutustua lähiympäristöön, uskaltautua metsäelämyksiin. On lumoavia paikkoja, jännittäviä kiviä, luolia ja ihan tavallista metsää. Luonnossa mieli lepää ja lyhyestäkin retkestä voi tulla levähdyshetki, joka hoitaa mieltä, palauttaa. Oletko huomannut, miten luonnossa aika muuttuu hitaammaksi ja aistit löytävät ja havainnoivat ympäristöä. On ehkä pelottavaa sanoa, että sehän on metsämeditaatiota, sillä joku säikähtää, että ei kyllä mitään meditaatiota minulle. Mutta sitä se silti on. Luonto pysäyttää aistimaan juuri sitä hetkeä. Tuoksut, värit, tuntuman jalan alla ja nämä aistimukset voivat olla meditaatiota sitä yhtään erittelemättä tai miettimättä. Tärkeintä tietysti on se, että se hoitaa. Pää saa levätä. Voi kerätä voimia ja jaksamista. Säilöä tunnelmia tuonnemmaksi. Eikö!

 

Vielä ehtii - koko syksy koettavana

 

Luonto on monille itsestään selvää. Nyt on ollut ilo nähdä, että sinne ovat löytäneet myös monet, joille se on etääntynyt. Ja vielä ehtii. Ihana syksy kypsyttää vielä marjoa, tulee sieniaika ja ruskakin. Kaikista ehtii vielä mukaan nauttimaan. Ellet ole vielä kartuttanut luontoelämyksiä, otappa nyt suunnitteluun. Aina voi aloittaa läheltä tai suunnata etäämmälle. Tässä lähellä on useita kansallispuistoja, joissa on merkittyjä reittejä. Toki niitä löytyy myös ihan omiltakin kulmilta. Hyvät kengät, evästä ja retkimieltä ja siitä syntyy elämyksiä - kaikkine hyttysineen ja ötököineen, sillä nekin kuuluvat siihen luontoon :) Tai ota maastopyörä ja lähde tutustumaan lähialueen polkuihin tai vaikka seuraat metsäautotietä ja poikkeat siitä, mihin mieli tekee. Kartan saa kätevästi puhelimeen ja kännykkä kertoo, missä mennään ellei itse luota omiin suunnistustaitoihin. Rastejakin voi etsiä ja löytää suunnistuksesta vaikka koko perheen yhteisen harrastuksen. Tai frisbeegolfista tai geokätköilystä. Kyllä sinne metsään uskaltaa! Lähdet vaan.

 

lisää kommentti:

Erilainen kesä
29.06.2020 19:09

 

 

Kevät, jota ei ollutkaan

 

Monella muullakin on häipyneet kuukaudet 3-5 jonnekin. Ihan kuin maalis-, huhti- tai toukokuuta ei olisi ollutkaan, päivämääriä niille kuukausille ei olisi kirjoittanutkaan. Kesäkuuhun heräsi ehkä juhannuksena - ai, nythän on kesä! Korona vei kevättalven kuukaudet sumuiseen hämyyn, eikä päivämääristä ole oikein jäänyt mitään isoja muistikuvia mieleen. Meillä alkuvuoteen liittyi vielä muutto, uuden avaus, tulipalo - koko alkuvuosi ja vielä viime vuoden loppukin on jääneet vähän hämäriksi.

 

Mutta sitten tuli kesä. Kesä, joka toi lämmön, auringon ja energian - osin myös rajoituksista vapaamman maailman meille. Normaalielämää tämäkään ei vielä ole, mutta jotain siirtymävaiheen elämää ehkä, toivottavasti. Epävarmuustekijöitä riittää vielä.

 

Yrittäjänä ja ihmisenä olen varmaan viimeisen reilun puolen vuoden aikana kokenut enemmän epävarmuutta kuin koskaan aikaisemmin. Ja sen sietämistä. Siinä elämistä. Suunnittelemista epävarmuudessa. Mutta silti tietty toiveikkuus ja optimistisuus säilyttäen. 

 

Elämää epävarmuudessa

 

Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni tehdään aina vähintään kaksi vaihtoehtoista suunnitelmaa: ensimmäinen, jos kaikki käy hyvin ja toinen, jos kaikki ei käy hyvin. Ja nämä siis koronaan liittyen. Aina on toki joutunut miettimään vaihtoehtoisia teorioita, mutta nyt joutuu todellakin ottamaan aivan yhtä varteenotettavat toimintavaihtoehdot pöydälle. Suunnittelit sitten kesää tai syksyä, nyt joutuu ajatella muutakin kuin, että tuleeko lämmin vai sateinen sää. Jos korona-epidemia laantuu tai jos se lehahtaa uudelleen.

 

Kesäkuun päivät kuin etelänlomalla

 

Palataan kuitenkin kesään. Vuodenaikaan, joka yllätti lämmöllä, auringolla meidät lomaa kaipaavat suomalaiset. Etelänloman kaltainen lämpö helli, vaikka toisia ahdisti. Muistutti, että myös kotimaassa varovaisesti lomailu voi olla ihan oikeasti vaihtoehto. Ehkä myös lähirannassa pulikoiminen, luonnossa liikkuminen ja vaikka pyöräily kohottivat arvoaan meidät tiettyyn kaavaan loman puristaneiden ihmisten silmissä. Siis lomailla voi ihan kotona ja nauttia hulppeista pyöräkeleistä ihan vaikka sillä Nopsalla! Ei tarvita kallista maastopyörää viemään meitä nauttimaan poluista tai kyläteistä. Minusta se on hienoa! Ja lapset rakastavat vesileikkejä ihan tuossa Alajärven rannassa, ei tarvita välttämättä kylpylälomaa täyteen sullotuissa altaissa. Kivoja nekin, mutta on myös vaihtoehtoja. Se on hyvä.

 

Minä olen talvi-ihminen, mutta sytyn myös kesästä. Lämmöstä ja auringosta. Vaikka uinninvalvojakesät on jo monen vuoden takana, on se oma mökkiranta jotain erityistä. Ihan tuulella ja sateellakin, mutta eritysesti näinä kesäkuun lopun päivinä, kun lämpötila keikkui kolmenkymmenen korvilla, tuuli oli leppeää ja illat ihan erityisen kauniita ja lämpimiä. Maastoja on koluttu maastopyörillä tänä keväänä ja nyt oikein kesällä, minä rakastan maantiellä pyöräilemistä. Pitkiä lenkkejä ilman aikatauluja tai kilometri- tai syketavoitteita. Ensimmäinen mökki-koti-lenkki on tehty ja seuraavaa odottelen jo malttamattomana.

Liikunta-aalto-hanke on tuottanut monenlaisia upeita luontoonmenoelämyksiä meille täällä Alajärvellä. Minusta nuo reitit on olleet ihan loistojuttu! Metsään on vaikea lähteä, jos ei oikein tiedä mihin voi mennä. Nyt se on tehty helpoksi. Ja hienoa, että niille on löydetty. Luonnossa voi retkeillä ihan keskellä työviikkoa, piipahtaa tai viettää aikaa pidempään. Suunnistajien rasteillekin on päässyt omin nokikineen. Hienoja juttuja!

 

Lomalla viimeinkin voi ottaa rennonmmin...

 

Yrittäjille ei automaattisesti kuulu neljän viikon palkallista kesälomaa. Eikä lomarahoja. Jos on ollut taloudellisesti haastava vuosi, on viisasta tehdä töitä silloin, kun niitä on. Minä en ole pitänyt lomaa oikeastaan aika pitkään aikaan. Siis pidempää pätkää. Kesät on menneet mukavasti lyhyempää työviikkoa tehden - tai pidennettyjä viikonloppuja viettäen, kummin sen haluaa ajatella. Mutta nyt tuli sellainen olo, että hittolainen, voisinkohan minä ulkoistaa (tai perheessä sisäistää) salin päivittäiset välttämättömät työt ja oikeasti tyhjentää viikko-ohjelman muutamalta päivältä? Ja ryhmäliikuntakalenteri putsattiin kolmelta päivältä, jolloin siitä karttui jo monen päivän loma, yhtäjaksoinen aika olla vapaalla. Puhelimen päässä tottakai, mutta mieli vähän lomalla. En meinannut uskaltaa. Mutta toteutin sen. Ja nyt kun palaan takaisin salille, se tuntuu oikein oikealta ratkaisulta!

 

Se on jännä tuo mieli. Tulee huono omatunto ja syyllisyys. Lintsaanko? Mutta sitten helpotti, kun ajatteli, että kyllä näin voi tehdä. Loppusyksystä saakka tehdyt pitkät päivät ansaitsevat vähän lepoa ja aurinkoa. Ja hyväähän se teki! Nyt se sama mieli on yhtä mieltä, että hyvä juttu. Sai nauttia auringosta, lorvailusta, perheestä, lomatekemisestä, ruuasta ja treenistä siellä omassa mielen lomapaikassa eli mökillä. Mieleen alkoi mahtumaan myös koronasta poikkeavia ajatuksia, päiviä, jolloin suunnitteli vähemmän tai luki paksuja kirjoja. Ihan poikkeavaa.

 

Kuitenkin erilainen kesä

 

Kesä on kuitenkin erilainen. Edelleen tavataan joitakin läheisiä turvaetäisyydeltä, vältetään väenpaljouksia, ruuhkia, asioidaan kaupoissa mahdollisimman harvoin, ei matkustella kotimaassakaan, en ole vielä syönyt ravintolassa tai käynyt baarissa tai konsertissakaan. Enkä tiedä käynkökään. Mutta Tampereella käyn ja nyt näyttää siltä, että myös Joensuussa. Ehkä nämä lasten muuttoreissut tekevät meille lomamatkat. Ja se riittää tänä vuonna. Se oikea loma on nyt oikeasti jo vietetty. Ja nyt pitkinä (sanon aina, että jään torstaitreenien jälkeen lomalle, joka kestää aina maanantaiaamuun asti) viikonloppulomina voin sitten keskittyä taas tekemiseen. Kuten pitkän laiturin öljyämiseen, verannan lattian maalaamiseen tai vaikka vaihtaa pensselit ikkunoiden pesemiseen. Niistä ei kuitenkaan tule työleiriä vaan ne tehdään, jos tehdään. Sitten kun huvittaa. Se on ehkä parasta kesässä. Että saa tehdä, jos haluaa. Voi lukea paksuja kirjoja tai pestä vaikka mattoja - jos huvittaa.

 

Anna kesän, loman tai pitkän valoisan ajan rentouttaa mieltä, anna lomaa tiettyyn kaavaan tungetuille suunnitelmille ja löydä kesästä myös omia hetkiä niiden asioiden parissa, joissa sinä koet iloa ja tyytyväisyyttä. Ruuan laittamisen, perjantain aamulenkin tai lasten harrastusten lomassa. Sopiiko? Tuuleta mieltä, huomaa, että asioita voi tarkastella niin monesta eri näkövinkkelistä. Ja kaikkien kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta toisten näkemyksiä voi arvostaa, oikeuttaa ajatella myös toisin. Ehkä nämä ajatukset kesästä riittävät, eli nautintoja sinunkin kesään!

 

lisää kommentti:

Tiedote 17.3.2020
17.03.2020 22:03

Koronavirustilanteen johdosta ryhmäliikunnat perutaan, mutta kuntosaliasiakkaat voivat harjoitella niin halutessaan

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa meihin jokaiseen. Huoli ihmisten sairastumisesta ja viruksen leviämisestä sekä sen vaikutuksista koko maailman tulevaisuuteen on suuri.

Poikkeustilanne vaikuttaa myös FitFactoryn toimintaan. Elämme päivän kerrallaan seuraten viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Suurin huolemme on tietysti se, että ihmiset pysyisivät terveinä. Myös taloudelliset uhkakuvat pelottavat. Mitä jos joudumme sulkemaan kuntosalin ja poikkeustilanteesta tulee pitkä? Miten pitkään selviämme liiketoiminnan kuluista ilman tuloja?

Tällä hetkellä liikuntakeskustamme ei ole määrätty suljettavaksi tai sen käyttöä kielletyksi.Kuntosali on siis toistaiseksi asiakkaidemme käytössä klo 5-24 voimassa olevilla kulkukorteilla. Ryhmäliikuntatunnit on toistaiseksi peruttu. Näin toimii suuri osa kotimaisista yksityisyrittäjien omistamista kuntosaleista.

Varotoimenpiteillä minimoidaan mahdollisia tartuntariskejä

FitFactoryssa tehdään kaikki mahdollinen sen eteen, että harjoittelu liikuntakeskuksessa olisi turvallista. Siivousta, puhdistusta ja desinfiointia on lisätty ja UV-valot hävittävät bakteereja ja viruksia pinnoilta yöaikaan. Desifiointiaineita löytyy vesipisteeltä, käsipaperit on vaihdettu vessoihin ja käsidesipulloja löytyy eri puolilta liikuntakeskusta.

Kuntosalilla voi harjoitella väljästi ilman lähikontaktia toisiin ihmisiin.

Terveet aikuiset treenaavat ja huolehtivat viruksen leviämisen estämisestä

Pandemia-aikana FitFactoryn toiminnan perusedellytys on se, että asiakkaamme huolehtivat vastuullisesti:

  • käsien pesusta ja  desinfioinnista

  • omien harjoituspaikkojen puhdistamisesta oman harjoituksen jälkeen 

  • täysin terveenä treenaamisesta

Näistä ei tingitä! Kaikista näistä varotoimenpiteistä huolimatta, emme kuitenkaan suosittele riskiryhmiin kuuluvien treenaamista kuntosalilla. Kunnioitamme myös muiden asiakkaiden päätöstä jättää treenaamatta kuntosalillamme pandemia-aikana.

Ryhmäliikunta on peruttu

Ryhmäliikuntatunnit päätettiin perua 13.4.2020 saakka.  Asiakkaille, joiden kuukausikortit sisältävät ryhmäliikunnan, tarjoamme meillä tehtyjä omia treenivideoita ja -ohjelmia. Ryhmäliikunnan sisältävän kuukausikortin voi myös vaihtaa pelkän kuntosalin sisältäväksi kortiksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Kortin voi tauottaa ja 10 kerran korttien voimassaoloa voi jatkaa

10 kerran korttien voimassaoloaikaa pidennämme tulevaa taukoa vastaavan ajan. Mikäli korttisi on juuri nyt vanhenemassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja lisäämme ajan välittömästi.

Mikäli haluat tauottaa kuukausikorttisi kuukaudeksi, on se mahdollista. Ilmoita asiasta sähköpostilla tuija.silver-lager@japo.fi tai nettisivujen kautta viestillä.

Pyydämme kuitenkin sinua harkitsemaan kuukausikorttisi tauottamista. Emme tiedä, miten pitkään tai mihin kaikkeen poikkeustilanne tulee vaikuttamaan, mutta sen tiedämme, että taloudelliset haasteet tulevat eteen vääjäämättä. Jos siis toivot voivasi liikkua meillä vielä jatkossakin ja nauttia kaikesta siitä, mitä olemme yhdessä jo saaneet aikaan - harkitse, onko kuukausimaksu sen maksamisen arvoinen. Olemme kiitollisia kaikesta tuesta.

Me FitFactoryssa haluamme toimia vastuullisesti ja oikein. Meille on kuitenkin tärkeää myös se, että meidän asiakkaillamme on mahdollisuus harjoitella, mikäli he niin haluavat. Siksi olemme päätyneet pitämään kuntosalin auki. Seuraamme muuttuvaa tilannetta jatkuvasti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.

Tuetaan toisiamme ja pidetään läheisistämme huolta!

FitFactoryn Tuija ja Janne 

Lisätiedot:
FitFactory Alajärvi
Tuija Silver-Lager
Puh. 044 557 1887
Sähköposti: tuija.silver-lager@japo.fi

lisää kommentti:

Toiminta ennallaan 21.2. alkaen
24.02.2020 12:31

 

We are back, stronger than ever

 

Liikuntakeskuksen perustoiminnat saatiin kunotoon torstaina myöhään illalla. Kuntosali ja ryhmälikunta sekä kaikki oheistoiminnot ovat olleet käytettävissä normaalisti perjantaista lähtien.

Viikonlopun aikana saatiin kaikki näkymätön tekniikka kuntoon ja nyt liikuntakeskus toimii täydellä teholla.

Nyt palautellaan asiakastapaamisia sekä muita siirrettyjä asioita vähitellen kalenteriin. Lisäksi kaikille asiakkaille lähetetään tiedote hyvityksestä, joka koskee aikaa, jolloin liiikuntakeskus ei ollut käytössä.

Vielä kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille sekä jokaiselle asiakkaalle kärsivällisyydestä, tuesta ja tsemppauksesta kriisin aikana. Nyt jatketaan taas, entistäkin vahvempina!

lisää kommentti:

Tulipalo keskeytti toiminnan
24.02.2020 12:24

Tulipalo FitFactoryn kiinteistössä keskeytti liikuntakeskuksen toiminnan keskiviikkoaamuna 12.2.2020

 

Kauppakatu 11 yläkerrassa olevat asunnot vahingoittuivat käyttökelvottomiksi 12.2. tapahtuneessa tulipalossa. 

 

Tulipalo ei kuitenkaan päässyt FitFactoryn tiloihin. Liikuntakeskus kärsi ainoastaan savu- ja sammutusvesivahingoista. 

 

Torstaina varmistui, että liikuntakeskus voi jatkaa toimintaansa liiketilojen kuivattamisen ja otsonoinnin jälkeen.

Liikuntakeskuksen otsonoinnin jälkeen tilojen siivous ja järjestäminen voidaan aloittaa, joten kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan siivous ja paikkojen kuntoonlaittotalkoisiin. Maanantaina tilaa tuuletetaan. Parasta tässä on se, että me kaikki tiedämme, että toiminta jatkuu ja vieläpä aivan pian!

 

Talkoot järjestetään keskiviikkona 19.2. klo 16 alkaen. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan talkoisiin! Lue lisää täältä (mitä mukaan).

 

Pahoittelemme keskeytystä ja pyrimme saamaan liikuntakeskuksen toimintaan mahdollisimman nopeasti. Asiakkaille hyvitetään päivät, jotka liikuntakeskus on ollut pois käytöstä.

(Tiedote päivitetty 18.2.2020)

lisää kommentti:

Talkoopäivä FitFactoryssa
18.02.2020 12:49

PUHDISTUTALKOOT KESKIVIIKKONA 19.2.

FitFactoryn tilat on nyt otsonoitu ja tuuletettu. Sammutusvesien turmelemat matot on poistettu. Nyt on siis aika pistää paikat treenikuntoon!

PUHDISTUSTALKOOT KE 19.2. klo 16 alkaen

Talkoopäivään jokainen on tervetullut - juuri siksi aikaa, kun se on mahdollista! Mikäli työtä jää vielä, jatketaan torstaina.

Kaikki tilojen pinnat on puhdistettava; katto, seinät, ikkunat, peilit, laitteet ja kaikki tavarat. Savu ja otsonointi ovat jättäneet jälkensä kaikille pinnoille ja ne on puhdistettava.

Ota omat välineet mukaan!

Toivoisimme, että jokainen ottaisi omat siivousvälineet mukaan. Ole ystävällinen ja ilmoita minulle joko vastaamalla tähän viestiin tai somessa, mitä työtä haluat tehdä. Kattoritilän puhdistamiseen tarvitaan myös tikkaita tai tasotikkaita, sellaisia tarvittaisiin muutamat lisää. Ilmoita myös, jos tuot sellaisia.

Tarvitaan siis sankoja, moppeja (vaikka tarramoppeja, joilla esim. seinien pesu onnistuu), rättejä, ikkunoiden ja pelien puhdistusvälineitä, muutamat tasotikkaat tsm. ja ehkä eniten sitä auttamisen halua! Mitä nopeammin saadaan nyt siivottua, sitä nopeammin saadaan sali taas auki! Siksi on ihanaa uskoa, että teitä talkoolaisia tulee - omalla väellä tämä veisi päiviä! Me tehdään tämä yhdessä!

Talkoolaisille hernekeittoa

Yksi ihana asiakkaamme heluaa keittää talkoolaisille valtavan kattilallisen hernekeittoa, joten se on tarjolla noin klo 18.

Torstaina paikat tikkiin!

Torstaina puhtaaseen tilaan kannetaan uudet ruoho- ja kumimatot, kiinnitetään kaiuttimet, tietokoneet, valaisimet ja kaikki ne, mitkä irrotettiin tulipalolta turvaan. Ja sitten me jatketaan siitä, mihin 12.2. jäätiin!

Ja uudet avajaiset, ne järjestetään aivan varmasti!

Teidän kaikkien tsemppiviestit, lohduttaminen ja avuntarjoukset ovat olleet riipaisevan ihania - ehkä ilman niitä kaiken uudelleen aloittamiseen ei olisi riittänyt voimia, ainakaan heti. Tässä kohdassa KIITOS <3

Terkuin
FitFactoryn Tuija ja Janne

 

 
lisää kommentti:

FitFactory muuttaa Kauppakadulle
01.12.2019 15:27

 

Iloisia uutisia kaikille FitFactoryn asiakkaille! Muutamme joulukuun lopulla uusiin, meille remontoituihin tiloihin Kauppakadulle.

FitFactory laajentaa - muutto kaksinkertaistaa kuntosalin

Uudet tilat sijaitsevat Kauppakadulla, Peltokankaan kiinteistönä tunnetun rakennuksen liiketiloissa. Remontointi on käynnistynyt jo lokakuussa.

FitFactoryn toiminta on vakiintunut Alajärveläisten liikkujien keskuudessa. Ryhmäliikunta- ja kuntosalikävijät arvostavat hyviä aukioloaikoja, monipuolisia palveluita sekä liikuntakeskuksen hyvää henkeä. Tilat ovat kuitenkin kuntosalin puolella olleet tiiviit heti alusta alkaen. Teiltä kerätyissä asiakaspalautteissa on tullut toiveita väljemmästä kuntosalista.

- Meillä on ollut tässä nykyisessä paikassa ihan loistava olla. Sijainti on hyvä ja ovathan tilat olleet tosi viihtyisät. Lisätilan tarve sai kuitenkin kartoittamaan vaihtoehtoja ja nyt uusi tila on riittävän suuri ja onhan siinä vielä laajentamisen mahdollisuuksiakin, sanoo FitFactoryn Tuija.

Kauppakadulla kuntosalille nyt runsaasti valoa ja tilaa

Uudistuva liikuntakeskus rakentuu kahteen kerrokseen. Katutasolle sijoittuu valoisa kuntosali, jonka pinta-ala on reilut 270 neliötä. Alakertaan valmistuvat pukuhuoneet ja viihtyisä ryhmäliikuntasali sekä hierojan tila plus leikkitila lapsille. Tilaa yhteensä liikuntakeskukselle tulee reilusti yli 400 neliötä.

Kuntosalille jotain uutta, mitä Alajärvellä ei vielä ole

Tuijan toiveissa on ollut saada salille jotain vähän erilaista, toiminnalliseen treeniin sopivaa. Tähän tarpeeseen kuntosalille hankitaan reilun kokoinen CrossTraining räkki eli keskus, joka mahdollistaa useiden harjoittelijoiden samanaikaisen harjoittelun. Siihen tulee puolapuut, suorituspaikkoja mm. kyykkyjen tai muiden tangolla tehtävien liikkeiden tekemiseen neljälle, dippi-punnerruspaikka, leuanvetopaikat, köydet, t-kulmasoutupaikka, paikat valjaille ja renkaille ja niin edelleen.

Kuntosalille tulee myös 20 metriä pitkä ruohomatto veto- ja työntökelkkaa varten. Toiminnallisen harjoittelun välineitä hankitaan myös lisää.

Ryhmäliikuntaa, valmennuspalveluita ja hierontaa edelleen

Ryhmäliikunta tulee jatkossakin olemaan FitFactoryssa merkittävässä roolissa. Ohjaajina jatkavat Tuijan lisäksi Elina Luoma-aho ja Janne Lager. FitFactorysta saa edelleen myös valmennuspalveluita kuntosalivalmennukseen, ravintovalmennukseen sekä henkilökohtaisen personal trainer -valmennukseen.

Hierontaa FitFactoryssa jatkaa hieroja, urheiluhieroja Anna Syrjälä.

Uusiin toiloihin etsitään myös toista omia hyvinvointiin liittyviä palveluita tarjoavaa yrittäjää.

Muutto jouluna

Muutto ajoitetaan joulun tienoille. Todennäköisesti kuntosali pidetään kiinni vain yhden päivän. Muutto pyritään kuitenkin valmistelemaan niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä.

Talkoopäivä välipäivien aikaan

Kaikille asiasta innostuneille pidetään yhteinen talkoopäivä, johon tarkempi aikataulu lähempänä - välipäivien aikana joka tapauksessa.

Avajaisia vietetään tammikuun alussa.

 

lisää kommentti: